Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2018. Október 01. 19:59, hétfő | Helyi
Forrás: Adrienn

Megújult a Nap utca a Bikahegyben

Megújult a Nap utca a Bikahegyben

Október 1-én tartották az átadási ünnepségét az Alsótemető újjáépített ravatalozójának szomszédságában lévő utcának, melyet 3 m szélességben 150 fm hosszúságban aszfaltoztak le.

- Városvezetésünk fontosnak tartja azon utak kiaszfaltozását, rendbe tételét is, melyek noha csak egy konkrét lakóközösséget érintenek, de már évekkel korábban elkészült a szilárd burkolat megvalósításához szükséges útalap, illetve a lakók anyagiakban is hozzájárultak az út elkészítéséhez – nyilatkozta Csányi József polgármester a nemzeti színű szalag átvágását megelőzően.

Bense Zoltán a körzet önkormányzati képviselője örömmel üdvözölte az avatási ünnepségen megjelent utcabelieket. Mint mondta, régi vágya volt a Nap utca kiaszfaltozása a lakóknak. Reményei szerint folytatódni fog a folyamat és a Viola és a Pázsit utca végének kiaszfaltozásával egy ún. „körforgalmat” lehet kialakítani a Bikahegyben. A képviselő ezúton is köszönetét fejezte ki városvezetésünknek, hogy a közvilágítás fejlesztése nagyban érintette a bikahegyi városrészt. A lakók igényei alapján helyezték el a lámpaoszlopokat, melyeknek a hiánya korábban nagyon megnehezítette a biztonságos közlekedést.

Az útátadás kapcsán többekben felmerült a kérdés azzal kapcsolatban, hogy a temető körbe kerítése után hogyan fognak kerékpárral, illetve gyalogosan közlekedni. Eddig nyitva állt a ravatalozó melletti kapu, de a kérdezők arra voltak kíváncsiak, hogy a kerítés megépítése után vajon ugyanígy tudnak-e közlekedni.

A polgármester mindenkit megnyugtatott, hogy természetesen éjjel-nappal közlekedhetnek a továbbiakban is a kiskapun, csak a nagykapu lesz bezárva, mellyel az autós forgalmat szeretnék megfékezni.

- Míg zajlanak a volt ravatalozó körüli munkálatok, bizonyosan nehéz a közlekedés kerékpárral és gyalogosan is, mert félig le van zárva ez az út, de mihelyst befejeződik az építkezés, újra a megszokott módon lehet közlekedniük – nyugtatta meg az érdeklődőket a polgármester.

Címkék: Bense Zoltán, Nap utca

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.

2024. Április 27. 08:20, szombat | Helyi

Természetismereti versenyen jeleskedtek a platánosok

Kistérségi Természetismereti Versenyt szervezett a Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola.

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Fenntarthatósági témahét a Batthyányban

A fenntarthatósági témahét keretein belül az alsó tagozat színes programokon vett részt iskolai kereteken belül.

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.