Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2016. Február 14. 07:54, vasárnap | Helyi
Forrás: Adrienn

Megrajzolt házasságok

Megrajzolt házasságok

A Házasság Hete alkalmából a Petőfi Sándor Városi Könyvtár és a Bács-Kiskun megyei Család Esélyteremtési és Önkéntes Ház közösen rajzpályázatot írt ki a városunkban lakó gyermekek számára „Érzelem, érték, szerelem” címme

A beérkező pályaműveket szakértő zsűri értékelte Rácz Lászlóné Edit nyugalmazott rajztanár, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület tagja és Görögné Tarjányi Katalin a Constantinum Intézmény rajztanárának személyében.
A könyvtár részéről Dobos Matild és Tarjányi Gyöngyike segítették a kiállítás megvalósítását.

A pályázat megálmodója az iroda részéről Osztró Szász Angéla és Tóth Imréné voltak, akik azt szerették volna látni, hogy gyermekeink szemével milyen egy tökéletes házasság, mi az elképzelésük a boldog párkapcsolatról.
Mint azt a kiállítás megnyitóján megtudtuk 79 pályamunka érkezett a kiírásra. Nagyon nehéz volt a zsűri munkája, mert a nagyon sokoldalú és pompás színekben kivitelezett, aprólékos rajzok közül mindegyik másért volt szép.

Örömmel tapasztalta a zsűri, hogy kivétel nélkül olyan pályaművek érkeztek, ahol kerek egész családként vannak jelen a rajzok szereplői. Megjelenik az ábrázolásokban minden generáció (gyermek, felnőtt, idős). Valamit az is csodálatos dolog, hogy a gyerekek úgy képzelik el a házasságot és a párkapcsolatot, hogy választottjukkal együtt fognak megöregedni. Ez a motívum nagyon sok rajzban megjelenítődik. A gyermekvállalás is fontos szerepet tölt be a műveken, mert általában nem egy gyermek, hanem kettő-három jelenik meg a családok ábrázolásában.

A nehéz elbírálási munkálatokban elsősorban a kidolgozottságot és az ötletességet vette alapul a zsűri és ennek alapján született a következő eredmény:

1. helyezést értek el:
Bodor Henriett (Darvas J. Ált. Isk. 3/C. oszt. tanulója)
Csenki Rebeka (József A. Ált. Isk. 5/A. oszt. tanulója)

2. helyezést értek el:
Keserű Fruzsina (Darvas J. Ált. Isk. 3/C. oszt. tanulója)
Gondi Dorottya (Darvas J. Ált. Isk. 5/B. oszt. tanulója)

3. helyezést értek el:
Kocsis Virág (Darvas J. Ált. Isk. 2/B. oszt. tanulója)
Bajáki Katalin (József A. Ált Isk. 6/A. oszt. tanulója)

Különdíjak:
Váradi Ákos (József A. Ált. Isk. 6/A. oszt. tanulója), Juhász Bernadett (Constantinum Móra F. Ált. Isk. 1/B. oszt. tanulója), Szabó Hajnalka (Platán u-i Ált. Isk. 3/B. oszt. tanulója), Gombás Bende (József A. Ált. Isk. 7/A. oszt tanulója)

Dicsérő oklevelet kaptak:
Gondor Kolos (József A. Ált. Isk. 5/A. oszt. tanulója), Gémes Martin (József A. Ált. Isk. 4/A. oszt. tanulója), Bozóki Bendegúz(József. A. Ált. Isk. 5/A. oszt. tanulója), Fazekas Marcel(József A. Ált. Isk. tanulója), Urbán István (József A. Ált. Isk. tanulója), Csányi Beáta (József A. Ált. Isk. tanulója), Rózsa Noémi (Darvas J. Ált. Isk. 2/B. oszt. tanulója), Szarka Emese (Darvas J. Ált. Isk. 3/C. oszt. tanulója), László Kerecsen (Darvas J. Ált. Isk. tanulója), Bohus Gabriella (Darvas J. Ált. Isk. tanulója), Kerekes Dezső (József A. Ált. Isk. tanulója), Horváth Anna (József A. Ált. Isk. tanulója), Molnár Noémi (József A. Ált. Isk. tanulója), Beregszászi Renáta (József A. Ált. Isk. tanulója), Juhász Lili (József Attila Ált. Isk. tanulója), Váradi András (József A. Ált. Isk. tanulója), Bakos Zina (József A. Ált. Isk. tanulója).

Az ünnepélyes kiállítás megnyitót Gombás Bende a József Attila Általános Iskola 7/A. osztályos tanulója színesítette Petőfi Sándor: Ilyen asszony való nékem című művének előadásával. Felkészítő tanára Jankovszkiné Dobó Anikó.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.

2024. Május 03. 12:11, péntek | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Már ki sem kell lépni a városból, hogy remek közösségi programokkal, koncertekkel gazdagodjanak a félegyháziak és az ide látogató közönség.