Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2019. December 05. 22:27, csütörtök | Helyi
Forrás: Adrienn

Megnyitotta kapuit az ARTurka Művészeti Vásár és Kiállítás

Megnyitotta kapuit az ARTurka Művészeti Vásár és Kiállítás

December 5-én ünnepélyes megnyitó keretében tárta ki kapuit a városunk művészeinek alkotásait felvonultató kiállítás a Holló László Képzőművész Kör Galériájában.

A képzőművész kör kiállítása évről-évre szorosan kapcsolódik városunk adventi programjaihoz. Mondhatjuk úgy is, hogy nem lenne igazán teljes a karácsonyi készülődés a Kiskunfélegyházi Kézművesek és Iparművészek Egyesületének, valamint a Holló László Képzőművész Kör tagjainak szívet melengető kézműves kiállítása és vására nélkül.

Az ünnepélyes megnyitón Rátkai Zsuzsa, az egyesület elnöke köszöntötte a megjelenteket, majd felkérte Kis Virág keramikust, hogy nyissa meg a kiállítást.

- Ha szétnéznek a teremben, láthatják, hogy kicsit megújultunk. Mindez köszönhető egy pályázatnak, melyet megnyertünk és természetesen az év végi kiállításunk résztvevőinek is – mondta Kis Virág megnyitó beszédében. Majd külön megköszönte a munkáját Rátkai Zsuzsának az egyesület elnökének, Lantos Szabolcsnak és családjának, valamint köszönettel fordult Tóth Tamáshoz is, aki szintén nagyon sokat tett azért, hogy az ARTurka kiállítás mindenki számára érdekes legyen és méltó a közelgő ünnepekhez.

Virág beszédének folytatásában elmondta, hogy az adventi időszak arra is jó, hogy átgondoljuk az elmúlt év eseményeit:

- Advent van, ilyenkor mindenki egy kicsit bekuckózik és a jó meleg lakásban tölti ideje nagy részét. Ilyenkor van idő arra, hogy számot vessünk arról, ami ebben az évben történt. Egyesületünkben és a Holló László Képzőművész Körben is sok minden történt az idén. Elindítottunk egy programsorozatot, amely nyitott és bárki eljöhet rá szombatonként, egészen jövő őszig.

Végezetül a keramikus művész arra biztatott mindenkit, hogy ha teheti, nyújtson át karácsonyra szeretteinek olyan ajándékot, melyet saját maga készített. Ha pedig annyira nem tartja magát ügyesnek, akkor vásároljon bátran az ARTurka kiállításon látható alkotásokból ezzel segítve a művészt álmai építésében.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Tavaszi zsongás a főtéren

Színes virágkavalkáddal, kézműves termékbemutatóval és vásárral, valamint táncos-zenés előadásokkal köszöntötték a tavaszt Kiskunfélegyházán április 27-én.

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.