Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2018. November 27. 15:12, kedd | Helyi
Forrás: hirado.hu

Megérkezett a tél

Megérkezett a tél

Az ország nagy részén még eső esik, de a magasabban fekvő területeken már éjszaka óta havazik.

Az előrejelzések szerint holnapra összefüggő hótakaró lehet a Mátrában és a Bükkben is, akár 10–15 centiméteres is lehet a hóvastagság. A közútkezelőnél azt mondják, felkészültek, több ezer munkagépük áll készen. Az autósokat arra figyelmeztetik, cseréljék le a nyári gumikat télire.

Veszprém megyében a reggeli órákban kezdett el havazni, azóta folyamatosan esik a hó a megye szinte teljes területén. A hajnali órákban még havas eső esett, majd délelőtt már igazi hó hullott az utakra.

A közútkezelők már megelőzésképp szórták az utakat, így kevésbé csúsznak az utak. Fennakadásokat nem okozott az időjárás. Az előrejelzések szerint nagyjából 10 centiméternyi hó is leeshet a megyében.

Dobogókőn már 5-6 centiméter hó esett a kora reggeli óráktól kezdve. Az előrejelzések szerint a havazás késő estig is tarthat. A sípályák ugyan még zárva tartanak egy ideig, de szánkózni már lehet a területen. Az autósok vigyázzanak, mert csúszósak az utak, e mellett a köd is nehezíti a közlekedést. Már egybefüggő hóréteg borítja a Kékestetőt, és szakad a hó a Pilisben, a karancsi hegytetőn, a Hajag-tetőn és a Ság hegyen is.

Az intenzívebb havazásban érintett területeken, főleg az Alpokalján, a Bakonyban, a Mátrában, a Bükkben és a Zemplénben alakulhat ki jelentősebb mennyiségű friss hó szerda reggelig.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei a következő napokban is 12 órás, váltott műszakokban, 0-24 órás szolgálatot biztosítva végzik a szükséges téli útüzemeltetési feladatokat és annak koordinációját.

A szakemberek arra figyelmeztetik az autósokat, ha még mindig nem tették meg, akkor a nyári gumijukat mindenképpen cseréljék téli közlekedésre alkalmas abroncsokra. A téli gumik tapadása ugyanis nagyságrendekkel jobb, téliesebb útviszonyoknál így az autók féktávjának hossza, és ezzel együtt a balesetek kockázata is csökkenthető.

Ma az ország jelentős részén várható havazás. Az előrejelzések szerint szerdára az ország legmagasabb pontjain akár a 15-20 centimétert is elérheti a hóvastagság.

Címkék: havazás, tél

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok

2024. Április 30. 09:08, kedd | Helyi

Forgalmirend-változás a Zöld Nap alatt

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a járművezetőket, hogy május 2-án, csütörtökön 08:00-11:00-ig a Zöldnap nap miatt az alábbi forgalmirend változásra számíthatnak:

2024. Április 30. 08:40, kedd | Helyi

A fészkelő erdei fülesbaglyok állományának felmérésében segíthet a lakosság

Az erdei fülesbaglyok fészkelő állományának felmérésében kéri a lakosság segítségét a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).