Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2016. Április 05. 16:00, kedd | Helyi
Forrás: hvg

Megérkezett a legvadabb Lada

Megérkezett a legvadabb Lada

Az orosz cég közzétette a Lada Kalina NFR technikai részleteit, meg az árát is, amely igazán kedvező, 820 ezer rubel, nagyjából 3,3 millió forint lesz.

A Ladának komoly autósportos hagyományai vannak, máig nagy kedvencek a Lada VFTS-esek a rali pályákon. Ténylegesen komolyabb sportértékű részvétele a gyártónak a túraautó-világbajnokság (WTCC) révén van, ám eddig egy-egy futamgyőzelmen kívül sokat nem tudtak felmutatni.

Az orosz cégnél is új szelek fúnak, jönnek az új modellek, változtatni kívánnak régies imidzsen többek közt sportos vonalat behozva a kínálatába. A sportos ötajtós Kalina NFR lenne ez az autó, amely 1.6 literes szívóbenzinesből présel ki 136 lóerőt, ami egy ötfokozatú manuális váltóban folytatódik, hogy a végeredmény egy 9,2 másodperces 0-100-as gyorsulást tudó autót legyen. A modell végsebessége 203 km/h.

Ezek a jellemzők azért nem túl acélosak, összehasonlítva a manapság jócskán 200+ lóerős kis hothach-ekkel is, mint egy Fiesta ST, Clio RS, vagy egy Ibiza Cupra. Bár a Kalina NFR elvileg sport futóművet és kormányművet, nagyobb fékeket kapott. Mivel nem minden a teljesítmény egy élményautónál akár még jó is lehet a Kalina NFR.

A Lada azért elég óvatosan fog bele a termékskála szélesítésébe egyelőre 50 darabos szériát terveznek, amelyeket egyébként motorsportcsapatoknak szánnak.

Címkék: Cupra, Kalina, LADA, NFR

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok

2024. Április 30. 09:08, kedd | Helyi

Forgalmirend-változás a Zöld Nap alatt

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a járművezetőket, hogy május 2-án, csütörtökön 08:00-11:00-ig a Zöldnap nap miatt az alábbi forgalmirend változásra számíthatnak:

2024. Április 30. 09:03, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok:

2024. Április 30. 08:40, kedd | Helyi

A fészkelő erdei fülesbaglyok állományának felmérésében segíthet a lakosság

Az erdei fülesbaglyok fészkelő állományának felmérésében kéri a lakosság segítségét a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).