Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. December 19. 11:51, szombat | Helyi
Forrás: Adrienn

Maradandó élményt adtak a közönségnek a Szent Benedek Intézmény diákjai

Maradandó élményt adtak a közönségnek a Szent Benedek Intézmény diákjai

A Szent Benedek Szakképző Iskola és Kollégium kiskunfélegyházi tagintézménye december 18-án tartotta karácsonyi ünnepségét a Móra Ferenc Művelődési Központ dísztermében.

A karácsony örökérvényű, a békesség, a szeretet ünnepe.
Egy gyertya lángja még nem tűz, de benne van a melegség ígérete.
Két gyertya még nem világosság, de magában hordozza a fény legyőzhetetlenségének tüzeként.
Három gyertya még nem a megérkezés, de bizonyítéka annak, hogy a várakozással megszentelt remény születőben van.

A négy adventi gyertya a karácsony érkezését a Megváltó születését jelzi. Az adventi koszorú fényei évszázadok óta a biztosan bekövetkező, mindannyiunkra váró örömhírre figyelmeztet. Arra, hogy nem vagyunk reménytelenül magunkra hagyva, s kiszolgáltatva a sötétségnek ebben a világban.

A naptári év végéhez közeledve megérint bennünket a karácsony varázsa, ez a titokkal övezett, megható nap, mely nemcsak a kereszténység, hanem a család, a békesség, az életbe vetett hit ünnepe is. Ezek a szavak hangzottak el a fantasztikus előadás előtt, melyet a Szent Benedek Szakképző Iskola és Kollégium kiskunfélegyházi tagintézményének 9. osztályos tanulóinak karácsonyi műsorát előzte meg.

Az osztály tanulói hetek óta azon munkálkodtak, hogy az iskola közösségének adjanak valamit ezen a szép ünnepen. Olyan színpadi előadást láthattak a megjelentek a fiataloktól, mely karácsonyi történetet dolgozott fel. Charles Dickens legnépszerűbb kisregényét a Karácsonyi éneket 1843-ban írta. Az alkotás azonban örökérvényű. Csodálatos mese a szeretetről, az emberségről, az emberi gyarlóságról, amely felett évszázadok alatt sem járt el az idő.

A megható történetet kiválóan alakították a diákok, s a megérdemelt tapsvihar sem maradt el. Nem is lehetett volna szebben megünnepelni a karácsonyt mit úgy, hogy mélyről fakadó érzéseket és óriási igazságokat adnak útravalóul a szép számban megjelent közönségnek csakúgy, mint a diáktársaknak.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 08:13, péntek | Helyi

Elmarad a Szivárvány Majális

A Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény vezetősége tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy az idei, 2024-es Szivárvány Majális technikai okok miatt elmarad.

2024. Április 19. 07:17, péntek | Helyi

Bronzérem a tájékozódási túraversenyen

2024. április 13-án Pirtón rendezte meg a Rezét SE tájékozódási túraversenyét.

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit