Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Március 27. 15:29, hétfő | Helyi
Forrás: Szűts Tamás

Látogatók Braunfelsből

Látogatók Braunfelsből

Nemzeti ünnepünket követő hétvégén háromtagú német delegáció érkezett városunkba.

A delegáció tagjai Romina Kassener polgármesteri asszisztens, Peter Schneider volt polgármester, Ingo Habermann, Bonnbaden városrész polgármestere.

A vendégeket – Csányi József polgármester elfoglaltsága miatt -, Balla László alpolgármester fogadta. Jelen voltak még Dobák Sára a TEK titkára és Szűts Tamás szekció vezető. A tárgyalás során beszéltek a német testvérvárosban, az előzetes igények alapján összegyűlt adományról. Ingo Habermann a további együttműködési lehetőségekre tett javaslatot a sport és a művészet terén. További elképzelések hangzottak el a két város barátságának 25 éves évfordulójának megünneplésére.

Családi teendői miatt nem tudtak személyesen találkozni a Magyar Vöröskereszt helyi titkárával, így személyesen nem volt módja megköszönni a Karácsony előtt érkezett ruhaadományt.

A Városháza után a helyi Máltai csoport közösségi épületét keresték fel, ahol Simon Edina mentorral és Csengődi Gáborné munkatárssal találkoztak. Megnézték a raktár és „kiszolgáló” helyiségeket, illetve a segélyosztó helyiséget.
Városunkban ez az egyetlen szervezet, amely rendszeresen támogatja a rászorulókat élelmiszerrel és ruházattal az adományokból. A vendégek láthatták a precíz és naprakész adminisztrációt a bejövő adományokról, illetve a kiadott segélyekről, a bejövők létszámát. Elmondták Németországban- függetlenül a rászorultság mértékétől-, mindenki, igazolvány alapján havonta csak egyszer jogosult támogatásra.

A délután a hosszú út utáni pihenésé volt. Szombaton délután- mivel a Kiskun Múzeumot és az Ótemplomot látták-, így a környék felderítése volt soron. A Hatvani Család Órák Háza gyűjtemény elvarázsolta német barátainkat. Hatvaniné Erzsike és Hatvani Béla vendégszeretete, felkészültsége és kedvessége segített egy időutazásban.

Hazafelé a felújított Községházát nézték meg.

Vasárnap az idő kedvezőbb volt, így lehetőség nyílt lovaglásra, míg a „gyalogosok” a farmot nézték meg. A delegáció hétfőn hajnalban hazautazott.

A képeket: Ingo Habermann és Szűts Tamás készítették


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 08:13, péntek | Helyi

Elmarad a Szivárvány Majális

A Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény vezetősége tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy az idei, 2024-es Szivárvány Majális technikai okok miatt elmarad.

2024. Április 19. 07:17, péntek | Helyi

Bronzérem a tájékozódási túraversenyen

2024. április 13-án Pirtón rendezte meg a Rezét SE tájékozódási túraversenyét.

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit