Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2017. Október 30. 20:58, hétfő | Helyi
Forrás: KSZC Kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakgimnázium

Közös történelmi utakon – nagykárolyi testvériskolával gazdagodott a Közgé

Közös történelmi utakon – nagykárolyi testvériskolával gazdagodott a Közgé

A Kiskunhalasi Szakképző Intézmény Kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakgimnáziumának negyven diákja látogatott három kísérőtanár és az iskola igazgatója vezetésével Nagykárolyba október 20-21-én.

Azzal a céllal utaztunk a Partiumba, hogy minél közelebbről megismerjük ezt a szép várost és új testvériskolánkat, a Simion Barnutiu Szakképző Líceumot.
Nagykárolyt gazdag történelmi múltja mellett egy fontos irodalomtörténeti esemény kapcsolja össze Félegyházával: itt ismerkedett meg a mi Petőfi Sándorunk későbbi feleségével, Szendrey Júliával.
A nagykárolyi látogatás során fontos szerepet kapott a közös történelmi múlt felidézése. Ellátogathattunk a Polgármesteri Hivatalba, ahol Kovács Jenő polgármester kalauzolta a közgés diákokat. Felejthetetlen élményt nyújtott a Károlyi-kastély és híres parkjának megtekintése is. Közösen emlékeztünk meg az 1956-os forradalom hőseiről a helyi evangélikus templomban tartott ünnepségen. A látogatást az Erdődre és Sződemeterre tett kirándulás koronázta meg.
Egy testvérkapcsolat akkor az igazi, ha nem kell sokat várni barátaink vendégül látására – ezért aztán nagyon jólesett, hogy már október 27-28-án újra találkozhattunk nagykárolyi barátainkkal. Az iskola negyven diákja négy kísérőtanár vezetésével viszonozta látogatásunkat.
Izgalmas, tartalmas két nap volt, megnézték a Feszty-körképet, kézműveskedtek, íjászkodtak, megjárták a Csillagösvényt...
A vacsora után rendhagyó október 23-i megemlékezést tartottunk a 2-es teremben, majd Gémesné Endre Erika tanárnő játékos vetélkedővel forgatta meg a vendégek és a közgések agyát! Szombat reggel a Polgármesteri Hivatalban, a Kiskun Múzeumban, a Szent István templomban és annak tornyában jártunk. Egy közös ebéd után intettünk búcsút nagykárolyi vendégeinknek a viszontlátás reményében.
A látogatásra és a testvérkapcsolat építésére a Rákóczi Szövetség pályázata nyomán teremtődött lehetőség, köszönjük a támogatást!

A KSZC Kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakgimnáziumának tanárai

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.

2024. Május 03. 12:11, péntek | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Már ki sem kell lépni a városból, hogy remek közösségi programokkal, koncertekkel gazdagodjanak a félegyháziak és az ide látogató közönség.