Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2019. Február 01. 11:04, péntek | Helyi
Forrás: hirado.hu

Körözési toplista: megháromszorozódott a bejelentések száma

Körözési toplista: megháromszorozódott a bejelentések száma

A körözési toplista keddi elindítása óta megháromszorozódott a napi bejelentések száma, három embert pedig el is fogtak – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken az M1-en.

Kedden újult meg a rendőrség internetes körözési oldala. A legkeresettebb bűnözők, illetve az eltűnt személyek nevét és fényképét mostantól meg lehet osztani a közösségi oldalakon is. Sőt online azonnal bejelentést is lehet tenni, ha látta az érintetteket valaki. Kedd óta megháromszorozódott a napi bejelentések száma.

A körözési toplista keddi elindítása óta megháromszorozódott a napi bejelentések száma, három embert pedig el is fogtak – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken az M1-en.

Gál Kristóf azt mondta, két férfit szerdán külföldi társhatóságok, csütörtökön egyet a Pest megyei rendőrök fogtak el. Utóbbit – egy kilenc éve kábítószeres bűncselekmény miatt körözött férfit – lakossági bejelentés alapján találtak meg – emelte ki.

A körözési toplistán ötven ember szerepel. Vannak köztük, akik olyan bűncselekményt követtek el, amely 5-10 év szabadságvesztéssel büntethető, mások visszaeső erőszakos bűncselekmény elkövetői, és vannak, akiket legalább öt év szabadságvesztésre ítéltek, de nem vonultak be a börtönbe.

Szerepelnek továbbá a listán olyanok, akiket legalább öt bűncselekmény elkövetése miatt köröznek, illetve az általuk elkövetett bűncselekmény jelentősen rontja a lakosság közbiztonságérzetét – ismertette Gál Kristóf.

Műkincseket és növényeket is keresnek

A rendőrség 13 ezer elfogatóparancs alapján kilencezer embert köröz. Közülük kétezret a bíróság, háromszázat pedig a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, illetve az ügyészség szeretne látni. Az új körözési adatbázisba a személyek, járművek és műkincsek mellett állatok, sőt a növények is bekerültek.Mobilon is elérhető

A rendőrség kedden újította meg a körözési rendszerét, hogy a bujkáló bűnözőket minél hamarabb el tudja fogni. Az oldal újdonsága, hogy ha valaki felismeri a körözött személyt, az adatlapokon lévő gombra kattintva azonnal megteheti a bejelentést, akár névtelenül is. Online bejelentéskor négy adatot lehet megadni, de csak a bejelentés mezőt kötelező kitölteni.

A fejlesztéssel az volt a cél, hogy minél inkább felhasználóbarát oldallá tegyék a körözési portált és megosztható legyen a közösségi oldalakon az ott található tartalom. A legkeresettebb bűnözők toplistája már mobiltelefonon is elérhető.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok

2024. Április 30. 09:08, kedd | Helyi

Forgalmirend-változás a Zöld Nap alatt

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a járművezetőket, hogy május 2-án, csütörtökön 08:00-11:00-ig a Zöldnap nap miatt az alábbi forgalmirend változásra számíthatnak: