Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2020. December 11. 13:00, péntek | Helyi
Forrás: F. Adrienn

Idén is kiállítják a Szilveszteri Futáshoz kapcsolódó rajzverseny legjobb alkotásait

Idén is kiállítják a Szilveszteri Futáshoz kapcsolódó rajzverseny legjobb alkotásait

A járványhelyzet miatt idén nem a Városháza aulájában, hanem a Hattyúház előtti paravánokon lesznek kiállítva a Szilveszteri Futóversenyhez kapcsolódó rajzverseny legjobbnak ítélt alkotásai.

A Jogging Plus Sportegyesület a hagyományokhoz hűen idén is megkezdte az óévbúcsúztató szilveszteri futóversenyének szervezését, azonban a jelenlegi helyzetben a népszerű sportrendezvényt nem tarthatják meg. Az eseményhez kapcsolódó rajzpályázat eredményhirdetésének azonban semmi nem állhat útjába. Annál is inkább, mert mindösszesen kilencvennégy – szebbnél szebb - alkotás érkezett a felhívásra.

A három témában kiírt pályázatra – nevezetesen: sport, kamion, természet – elsősorban nagycsoportos óvodások műveit várta a Rosta Ferenc alpolgármester által vezetett zsűri (Csernus Krisztina, a Kiskunfélegyházi Napköziotthonos Óvoda Intézményvezetője, Szűcs-Szabó Sándor a Rollsped Kft. ügyvezetője, Morvai Szilveszter, a kiskunfélegyházi OTP fiókvezetője és Lajos Norbert, a Norbike Kft. ügyvezetője).

Az alkotásokat december 9-én bírálták el és az ünnepélyes eredményhirdetésre előreláthatólag december 19-én 11 órakor kerül sor városunk karácsonyfájánál.
Az óévbúcsúztató rendezvényt idén is jótékonysági célzattal szervezte a Jogging Plus Sportegyesület és a nevezési díjakból befolyó összeg került volna a félegyházi óvodákhoz. Ez azonban idén nem valósulhat meg. A rendezvény fő támogatója, a Rollsped Kft. ügyvezetője Szűcs-Szabó Sándor, azonban minden óvoda részére 50-50 ezer forintot ajánlott fel kárpótlásul.

- Emellett szeretnénk az összes rajzot kiállítani telephelyünkön 2021 tavaszán. Minden évben szervezünk nyílt napot, melyre ezúttal nagy szeretettel várjuk a rajzpályázaton részt vevő óvodákat is. Ezzel is szeretnénk egy kicsit kárpótolni a gyerekeket nemcsak a szilveszteri futásért, hanem a Mikulásért, a Karácsonyért és mindazért a nélkülözésért, melyet el kellett viselniük az év folyamán a pandémia miatt – nyilatkozta lapunknak Kovács Mónika, a Rollsped Kft. gazdasági ügyintézője.

- Mindannyiunkat megviselt az elmúlt – rövidnek semmiképpen nem mondható – megpróbáltatásokkal teli időszak, melynek még nem inthetünk búcsút. Mi felnőttként máshogy éljük meg, mint gyermekeink. Ők még nem értik miért nem játszhatnak a barátaikkal, miért kell otthon ülni, miért nem élhetik a jól megszokott mindennapjaikat. Reméljük, hogy tavasszal már nyoma sem marad a járványnak és felszabadultan eltölthetjük a friss levegőn a családbarát programokban bővelkedő nyílt napunkat, ahol a mostani rajzpályázatra érkező minden egyes alkotást megcsodálhatunk – tette hozzá Kovács Mónika.

A rajzverseny ünnepélyes eredményhirdetésén kategóriánként a legjobb 3-3 alkotás elkészítőjét díjazzák, illetve két különdíj is gazdára talál.

A serlegek a kiskunfélegyházi OTP fiókvezetője, Morvai Szilveszter támogatásának köszönhetően készültek el, az ajándékcsomagokat pedig Lajos Norbert, a Norbike KFT. ügyvezetője ajánlotta fel, csakúgy mint a futókerékpárt, melyet a legtöbb rajzot beküldő óvoda kapja ajándékba.

A rajzpályázat díjazottai:
Sport kategória:

  • Vidéki Lili (6 éves, Móra Ferenc u. óvoda)
  • Tóth Flóra (5 éves, Dózsa u. óvoda)
  • Tanács Rézi (5 éves, Bercsényi u. óvoda)


Kamionos kategória:

  • Tóth Árpád (5 éves, Nagyszőlő úti óvoda)
  • Vörös Zente (6 éves, Dózsa u. óvoda)
  • Lajos Levente (5 éves, Dózsa u. óvoda)


Természet kategória:

  • Kádár Kata (5 éves, Bercsényi u. óvoda)
  • Kis Eszter (5 éves, Dózsa u. óvoda)
  • Tóth Flóra (5 éves, Dózsa Óvoda)


Különdíj:

  • Fricska Gyöngyi (Százszorszép Óvoda)

  • Tarjányi Barna (6 éves, Bercsényi u. óvoda)

(Képek: Fábián Adrienn)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok

2024. Április 30. 09:08, kedd | Helyi

Forgalmirend-változás a Zöld Nap alatt

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a járművezetőket, hogy május 2-án, csütörtökön 08:00-11:00-ig a Zöldnap nap miatt az alábbi forgalmirend változásra számíthatnak:

2024. Április 30. 09:03, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok:

2024. Április 30. 08:40, kedd | Helyi

A fészkelő erdei fülesbaglyok állományának felmérésében segíthet a lakosság

Az erdei fülesbaglyok fészkelő állományának felmérésében kéri a lakosság segítségét a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).