Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2019. Szeptember 12. 20:32, csütörtök | Helyi
Forrás: Adrienn

Idén is jótékonysági célzattal rendezik meg a Szilveszteri Futást

Idén is jótékonysági célzattal rendezik meg a Szilveszteri Futást

A Jogging Plus Sportegyesület idén huszonnyolcadik alkalommal rendezi meg óév búcsúztató futóversenyét a Kossuth utcán december 31-én.

A részletekről sajtótájékoztató keretében számoltak be a Városháza tárgyalótermében szeptember 11-én.

A szervezők az elmúlt évekhez hasonlóan idén is jótékonysági célra szeretnék felajánlani a nevezési díjakból befolyt összeget, melyet ezúttal a Kiskunfélegyházi Napköziotthonos Óvodák számára ajánlanak fel.

- A tavalyi évben egy jól sikerült rajzpályázat előzte meg a jeles sporteseményt. Ebből szeretnénk hagyományt teremteni és idén is szeretnénk rajzpályázatot kiírni a napközi otthonos óvodások számára három témakörben: 1. Kirándulás a természetbe 2. Szeretem az állatokat 3. Én és a kamion. Utóbbi témakör szorosan kapcsolódik fő támogatónk – a Rollsped Kft. – tevékenységéhez.

A nyertes rajzokból öttagú zsűri fogja kiválasztani kategóriánként az első hármat és azok lenyomatai felkerülnek a Szilveszteri Futásra nevező első 900 fő ajándék pólójára, melyet a Rollsped Kft. ajánlott fel – tudtuk meg Németh Lászlótól a Jogging Plus Sportegyesület elnökétől.

A rajzokat október 31-éig lehet leadni az alpolgármesteri irodában, vagy Bajzák Andreánál. A beérkező pályaművekből 50 rajzot választanak ki, melyet a Polgármesteri Hivatal aulájában fognak kiállítani. Kategóriánként az első három legjobb rajz nemcsak a szilveszteri futás ajándék pólójára kerülhet fel, hanem az alkotókat 1-1 kupával is jutalmazzák.

Balla László alpolgármester örömmel ajánlotta fel városvezetésünk segítségét a rendezvény szervezésével kapcsolatban, az óvodásokat pedig arra bíztatta, hogy ne csak rajzoljanak, hanem fussanak is az év utolsó napján.

A sajtótájékoztatón tiszteletét tette Szűcs-Szabó Sándor, a Rollsped Kft. ügyvezetője, aki kihangsúlyozta, hogy minden mozgással kapcsolatos rendezvényt örömmel támogat, ezért idén is szívesen segíti a szilveszteri futást.

A Kiskunfélegyházi Napköziotthonos Óvodák nevében Csernus Krisztina intézményvezető pedig azt is elárulta, hogy a számukra felajánlott összegből ezúttal nemcsak sportfelszerelésre, hanem egyéb fejlesztő játékokra is fordítanak.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok

2024. Április 30. 09:08, kedd | Helyi

Forgalmirend-változás a Zöld Nap alatt

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a járművezetőket, hogy május 2-án, csütörtökön 08:00-11:00-ig a Zöldnap nap miatt az alábbi forgalmirend változásra számíthatnak:

2024. Április 30. 09:03, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok:

2024. Április 30. 08:40, kedd | Helyi

A fészkelő erdei fülesbaglyok állományának felmérésében segíthet a lakosság

Az erdei fülesbaglyok fészkelő állományának felmérésében kéri a lakosság segítségét a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).