Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2016. Március 04. 10:47, péntek | Helyi
Forrás: -Szerk.-

Idén a Parkerdő ad otthont a Nyeregszemlének

Idén a Parkerdő ad otthont a Nyeregszemlének

Mi is ez a verseny?

A 2013. évi Nyeregszemlén megszületett egy vetélkedés, amely a minél drágább ló és a fokozott sportteljesítmény helyett ló és lovasának kapcsolatáról szól.
A verseny az amatőr szabadidős-, hobbi- és túralovasok számára biztosít versenyzési lehetőséget, amely során a hétköznapi lovaglások alkalmával is megtalálható akadályokat küzdenek le.

A szabályzat szerint a verseny három korosztályban kerül kiírásra (serdülő, ifjúsági, felnőtt), a pályán töltött időn kívül pontozásra kerül a ló engedelmessége, ló és lovas kapcsolata is.

A verseny megszületése után igény mutatkozott egy bajnokság létrehozására, így 2013. őszén a Budapest Kupával kezdetét vette a Nyeregszemle Kupasorozat. 2014 tavaszán újabb négy fordulóra került sor az ország különböző pontjain, majd a hortobágyi döntővel zárult az első kupasorozat.

Az egyes fordulók győztesei pontokat visznek magukkal a döntőre, ahol az élményen és az elismerésen túl értékes nyeremények is várják a nyerteseket.
A NYEREGSZEMLE KUPA ELSŐ HELYEZETTJE EGY HETET TÖLTHET A BALATONON A SIÓFOKI CATAMARAN APARTMANBAN!

A rendezvény 2016. július 15-17 között zajlik, de a vendéglátósoknak, már 14-én kompletten felépítik a standjaikat. Ebben az időpontban a Nyeregszemle lesz a térség egyetlen nagyrendezvénye!

A távolabbról érkezők kedvéért közöljük, hogy arendezvény Budapestről egy óra alatt, Szegedről fél óra alatt, Kecskemétről negyed óra alatt érhető el autópályán. A helyszín az M5 autópálya Kiskunfélegyháza Déli Lehajtójától mindössze 3 km-re fekszik, végig új építésű aszfalton kiválóan megközelíthető!

A kiváló logisztikát kifejezetten kedvező jegyárakkal és országos reklámkampánnyal házasítják a szervezők.Mindhárom nap kora délelőttől az esti órákig folyamatosan lesznek gyermek-, és családbarát programok.

A rendezvény helyszíne lehetővé teszi, a 3-4 egymástól jól elkülönülő programhelyszín kialakítását, ahová természetesen külön-külön is szerveznek programokat.

Ezek a programhelyszínek a látogatók mozgását vezető kényelmes erdei út mellett helyezkednek el. Az út mentén és a rendezvényhelyszínek (tisztások) szélén nagyszabású kézművesvásár lesz, ahol mindenki talál kedvére való apróságot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.

2024. Április 23. 16:25, kedd | Helyi

Növényvédelmi permetezés

2024. Április 23. 10:37, kedd | Helyi

Vonat és autó karambolozott Kiskunfélegyháza külterületén

A Csongrádi úti tanyák megállóhely közelében történt a baleset.