Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2018. Március 03. 14:00, szombat | Helyi
Forrás: proaktivdirekt.com

Hogyan tisztítsd a zuhanyrózsát?

Hogyan tisztítsd a zuhanyrózsát?

Egy módszer, amivel lejön minden vízkő!

Szinte már vág a víz, amikor zuhanyzol? Ez annak a jele lehet, hogy eltömítette a kis lyukakat a vízkő, így még kisebb helyen akar kipréselődni a víz, a nagyobb nyomásnak köszönhetően szinte fájdalmat tud okozni a zuhanyzás. Könnyen orvosolható a probléma, csak takarítsd le a vízkőt. De hogyan?

A zuhanyrózsa azért bajos eset, mert nemcsak egyszerűen a felületén rakódik le a vízkő, hanem, mint említettem, a kis lyukakban is. Éppen ezért sima törlés vízkőoldóval, vagy ecettel nem lesz elegendő.

Így szabadulj meg hatékonyan a vízkőtől:

1.Egy ecettel átáztatott dörzsis szivaccsal törölj le annyit a felületi vízkőből, amennyit csak tudsz. 2.Tölts meg 1:1 arányban vízzel és 20%-os ecettel egy akkora korsót vagy vödröt, amibe belefér a zuhanyfejed, állítsd be a kádba, és merítsd el benne a tisztítandó rózsát. 3.Hagyd kiázni a vízkövet - kb. Fél órára szükség lesz. 4.Ezután vedd ki a zuhanyfejet, és törölj le róla minden szennyeződést, maradék vízkövet, öblítsd le a csap alatt, majd engedj rajta keresztül forró vizet. 5.Töröld át száraz ruhával vagy papírtörlővel, így szép csillogó lesz - igaz, csak a következő használatig. :) De a lyukakban lévő vízkőtől jó időre megszabadultál.

6.Ha maradt még vízkő, akkor azt egy hosszabb tűvel át tudod böködni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 14:39, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok