Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Január 25. 08:52, hétfő | Helyi
Forrás: Adrienn

Hétvégi ’disznóságok’

Hétvégi ’disznóságok’

Idén rendezték meg először városunkban a toros ételek sütő-főző versenyét január 23-án (szombaton) a Korona utcában.

A fő szervezőktől – az Amatőr Királyi Szakácsklubtól – megtudhattuk, hogy a nagy sikerre való tekintettel ezentúl minden évben, a január 23-ához legközelebb eső szombaton az önkormányzattal közösen megrendezik a toros ételek sütő-főző versenyét.

A versenyen tizenkét csapat vett részt, de nem a megmérettetés volt a legfontosabb, hanem maga a hangulat és az együtt főzés öröme a régmúlt időket felidéző disznótoros mulatságban.

Közel 600 adag étel készült el a délelőtt folyamán. Lehetett válogatni többek között orjaleves, pörkölt, töltött káposzta és toros káposzta, sült vér, hurka-kolbász és tepertő közül. Csemegének pedig a disznótorokról ismert sütemények csalogatták a szép számban megjelent érdeklődőket.

Egyik csapat sem távozott üres kézzel a megmérettetésről, melynek megnyitóján bemutatkozott a Szabadtüzi Lovagrend, valamint Hajagos Gyula plébános áldotta meg a napot. Városunk vezetése részéről Papp Viktória kulturális referens kívánt jó munkát és vidám hangulatot a főzőversenyhez.

A szervező Makainé Maricától és Bojtor Tibortól megtudhattuk, hogy a sok jelentkező volt a versenyre, azonban az utolsó pillanatban visszamondták a váratlanul beköszöntő szokatlan hideg idő miatt. Ennek ellenére a félegyházi csapatok mellett mellett hajdúnánási, túrkevei, felvidéki és vajdasági indulói is voltak a megmérettetésnek.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.