Városlista
2018. június 21, csütörtök - Alajos

Hírek

2018. Január 08. 11:01, hétfő | Helyi
Forrás: Adrienn

Hét kórus részvételével zengtek a dalok

Hét kórus részvételével zengtek a dalok

Mint minden évben idén is megörvendeztették Félegyháza és Bugac kórusai a városlakókat, akik szép számmal megjelentek január 6-án az Ótemplomban, hogy méltóképp megemlékezzenek Vízkereszt ünnepéről.

A kórustalálkozó szereplési és bemutatkozási lehetőséget biztosít ez a kórusok számára, ahol egymástól is tanulhatnak az énekkari tagok, de a karvezetők is és az együtténeklés csodálatos örömében részesíti az énekeseket és a hallgatóságot egyaránt.

A találkozón elsőként a Batthyány Lajos Általános Iskola Kicsinyek kórusát hallhatta a nagyérdemű, Nagyné Mészáros Erika vezényletével, majd a Nagykórus dalai csendültek fel, Molnár Elvira irányításával. Őket a Platán Utcai Általános Iskola Kórusa (vezényelt: Sárkányné Seres Katalin), Bugaci Általános Iskola (vezényelt: Pekáry Andrea), Szent István Kórus (vezényelt: Fazekas Tamás), az Ótemplom Kórusa (vezényelt Vili Balázs) követte, majd Szatmári Imre vezetésével a Palestrina Kamarakórus és a Kiskunfélegyházi Zenebarátok Kórusa zárta a feledhetetlen délutánt.

Rónaszéki Gábor, az Ótemplom plébánosa a jeles esemény nyitányaként így fogalmazott:
- Az elődeink építették meg ezt a gyönyörű templomot, ami biztosítja számunkra, hogy együtt lehessünk. Vízkereszt ünnepe azért fontos a hívő ember számára, mert ezen a napon a Napkeleti Bölcsek ajándékokat vittek Jézusnak. A keleti egyházban ez az ajándékozás napja. Ezért csodálatos, hogy erre a napra esik ez a kórustalálkozó. Meg tudjuk kegymást ajándékozni azokkal a zenebetétekkel, amikkel készültünk a karácsonyi ünnepkörre, hogy ezzel örömöt szerezzünk másoknak.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2018. Június 21. 14:10, csütörtök | Helyi

Fontos változás a jogosítványoknál júliustól

Július 1-jétől a kormány megtéríti a KRESZ-tanfolyam és -vizsga díját a 20 évnél fiatalabbaknak.

2018. Június 21. 10:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Tekintsék meg friss anyakönyvi híreinket.

2018. Június 21. 08:20, csütörtök | Helyi

Dóri a tanulásban és a sportban is eredményes

2018. Június 20. 10:00, szerda | Helyi

2018 a kékfrankos bor éve

Az Agrárminisztérium immár hagyományt teremtve, a 2017-es Furmint éve után 2018-at a Kékfrankos évének nyilvánította