Városlista
2018. szeptember 26, szerda - Jusztina

Hírek

2018. Január 08. 11:01, hétfő | Helyi
Forrás: Adrienn

Hét kórus részvételével zengtek a dalok

Hét kórus részvételével zengtek a dalok

Mint minden évben idén is megörvendeztették Félegyháza és Bugac kórusai a városlakókat, akik szép számmal megjelentek január 6-án az Ótemplomban, hogy méltóképp megemlékezzenek Vízkereszt ünnepéről.

A kórustalálkozó szereplési és bemutatkozási lehetőséget biztosít ez a kórusok számára, ahol egymástól is tanulhatnak az énekkari tagok, de a karvezetők is és az együtténeklés csodálatos örömében részesíti az énekeseket és a hallgatóságot egyaránt.

A találkozón elsőként a Batthyány Lajos Általános Iskola Kicsinyek kórusát hallhatta a nagyérdemű, Nagyné Mészáros Erika vezényletével, majd a Nagykórus dalai csendültek fel, Molnár Elvira irányításával. Őket a Platán Utcai Általános Iskola Kórusa (vezényelt: Sárkányné Seres Katalin), Bugaci Általános Iskola (vezényelt: Pekáry Andrea), Szent István Kórus (vezényelt: Fazekas Tamás), az Ótemplom Kórusa (vezényelt Vili Balázs) követte, majd Szatmári Imre vezetésével a Palestrina Kamarakórus és a Kiskunfélegyházi Zenebarátok Kórusa zárta a feledhetetlen délutánt.

Rónaszéki Gábor, az Ótemplom plébánosa a jeles esemény nyitányaként így fogalmazott:
- Az elődeink építették meg ezt a gyönyörű templomot, ami biztosítja számunkra, hogy együtt lehessünk. Vízkereszt ünnepe azért fontos a hívő ember számára, mert ezen a napon a Napkeleti Bölcsek ajándékokat vittek Jézusnak. A keleti egyházban ez az ajándékozás napja. Ezért csodálatos, hogy erre a napra esik ez a kórustalálkozó. Meg tudjuk kegymást ajándékozni azokkal a zenebetétekkel, amikkel készültünk a karácsonyi ünnepkörre, hogy ezzel örömöt szerezzünk másoknak.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2018. Szeptember 25. 15:43, kedd | Helyi

Így hat a testre, ha éhgyomorra edzünk

Vajon tényleg igaz a felvetés, miszerint ha éhgyomorra indulunk el edzeni, több kalóriát fog elégetni a testünk mozgás közben?

2018. Szeptember 25. 15:29, kedd | Helyi

3 arany, 2 bronz a nágocsi Duatlon Ranglistás versenyen

2018. Szeptember 25. 13:03, kedd | Helyi

Két hónapos türelmi időt is kaphat autónk a műszaki vizsgán

Újra életbe lépett az a minősítési rendszer, amely nemcsak megfelelt és alkalmatlan járműveket tartalmaz, hanem az úgynevezett korlátozott alkalmasság is adható a műszaki vizsgán.

2018. Szeptember 25. 12:35, kedd | Helyi

Megjelentek a permetező drónok a mezőgazdaságban

A magyar mezőgazdaság az elmúlt években hatalmas fejlődésnek indult, folyamatosan nőtt az ágazat kibocsátása, de még mindig van hová fejlődnie.