Városlista
2018. január 19, péntek - Sára

Hírek

2018. Január 08. 11:01, hétfő | Helyi
Forrás: Adrienn

Hét kórus részvételével zengtek a dalok

Hét kórus részvételével zengtek a dalok

Mint minden évben idén is megörvendeztették Félegyháza és Bugac kórusai a városlakókat, akik szép számmal megjelentek január 6-án az Ótemplomban, hogy méltóképp megemlékezzenek Vízkereszt ünnepéről.

A kórustalálkozó szereplési és bemutatkozási lehetőséget biztosít ez a kórusok számára, ahol egymástól is tanulhatnak az énekkari tagok, de a karvezetők is és az együtténeklés csodálatos örömében részesíti az énekeseket és a hallgatóságot egyaránt.

A találkozón elsőként a Batthyány Lajos Általános Iskola Kicsinyek kórusát hallhatta a nagyérdemű, Nagyné Mészáros Erika vezényletével, majd a Nagykórus dalai csendültek fel, Molnár Elvira irányításával. Őket a Platán Utcai Általános Iskola Kórusa (vezényelt: Sárkányné Seres Katalin), Bugaci Általános Iskola (vezényelt: Pekáry Andrea), Szent István Kórus (vezényelt: Fazekas Tamás), az Ótemplom Kórusa (vezényelt Vili Balázs) követte, majd Szatmári Imre vezetésével a Palestrina Kamarakórus és a Kiskunfélegyházi Zenebarátok Kórusa zárta a feledhetetlen délutánt.

Rónaszéki Gábor, az Ótemplom plébánosa a jeles esemény nyitányaként így fogalmazott:
- Az elődeink építették meg ezt a gyönyörű templomot, ami biztosítja számunkra, hogy együtt lehessünk. Vízkereszt ünnepe azért fontos a hívő ember számára, mert ezen a napon a Napkeleti Bölcsek ajándékokat vittek Jézusnak. A keleti egyházban ez az ajándékozás napja. Ezért csodálatos, hogy erre a napra esik ez a kórustalálkozó. Meg tudjuk kegymást ajándékozni azokkal a zenebetétekkel, amikkel készültünk a karácsonyi ünnepkörre, hogy ezzel örömöt szerezzünk másoknak.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2018. Január 18. 14:46, csütörtök | Helyi

Iskolaváró rendezvények a József Attila Általános Iskolában

A Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola szeretettel várja a nagycsoportos Óvodásokat és Kedves Szüleiket iskolaváró rendezvényeire.

2018. Január 18. 10:56, csütörtök | Helyi

Nem minden tehetség mórás diák, de minden mórás diák tehetség

A Móra Ferenc Gimnázium tehetséges tanulói évről-évre kiállítás keretei között mutatják meg leglátványosabb munkáikat a nagyközönségnek.

2018. Január 18. 10:17, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Tekintsék meg portálunkon friss anyakönyvi híreinket.

2018. Január 17. 18:02, szerda | Helyi

Mit tehetünk, ha már elegünk van a zajból?

Régóta visszatérő probléma a társasházaknál, ha a szomszéd asztalos, a földszinten büfé van, az emeleten pedig hotel.