Városlista
2018. március 20, kedd - Klaudia, Alexandra

Hírek

2018. Január 08. 11:01, hétfő | Helyi
Forrás: Adrienn

Hét kórus részvételével zengtek a dalok

Hét kórus részvételével zengtek a dalok

Mint minden évben idén is megörvendeztették Félegyháza és Bugac kórusai a városlakókat, akik szép számmal megjelentek január 6-án az Ótemplomban, hogy méltóképp megemlékezzenek Vízkereszt ünnepéről.

A kórustalálkozó szereplési és bemutatkozási lehetőséget biztosít ez a kórusok számára, ahol egymástól is tanulhatnak az énekkari tagok, de a karvezetők is és az együtténeklés csodálatos örömében részesíti az énekeseket és a hallgatóságot egyaránt.

A találkozón elsőként a Batthyány Lajos Általános Iskola Kicsinyek kórusát hallhatta a nagyérdemű, Nagyné Mészáros Erika vezényletével, majd a Nagykórus dalai csendültek fel, Molnár Elvira irányításával. Őket a Platán Utcai Általános Iskola Kórusa (vezényelt: Sárkányné Seres Katalin), Bugaci Általános Iskola (vezényelt: Pekáry Andrea), Szent István Kórus (vezényelt: Fazekas Tamás), az Ótemplom Kórusa (vezényelt Vili Balázs) követte, majd Szatmári Imre vezetésével a Palestrina Kamarakórus és a Kiskunfélegyházi Zenebarátok Kórusa zárta a feledhetetlen délutánt.

Rónaszéki Gábor, az Ótemplom plébánosa a jeles esemény nyitányaként így fogalmazott:
- Az elődeink építették meg ezt a gyönyörű templomot, ami biztosítja számunkra, hogy együtt lehessünk. Vízkereszt ünnepe azért fontos a hívő ember számára, mert ezen a napon a Napkeleti Bölcsek ajándékokat vittek Jézusnak. A keleti egyházban ez az ajándékozás napja. Ezért csodálatos, hogy erre a napra esik ez a kórustalálkozó. Meg tudjuk kegymást ajándékozni azokkal a zenebetétekkel, amikkel készültünk a karácsonyi ünnepkörre, hogy ezzel örömöt szerezzünk másoknak.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2018. Március 20. 16:24, kedd | Helyi

A Nébih szerint ebből a termékből ne együnk

Ciánmérgezés veszélye fenyeget!

2018. Március 20. 15:57, kedd | Helyi

Júniustól az italautomatákat is figyeli a NAV

Az italautomatát üzemeltető cégeknek még több, mint három hónapjuk van az úgynevezett automata felügyeleti egység beszereltetésére.

2018. Március 20. 15:00, kedd | Helyi

Ne feledje! Vasárnap állat- és kirakodóvásár!

Tájékoztatjuk a tisztelt Lakosságot, hogy az e havi elmaradt ÁLLAT- ÉS KIRAKODÓVÁSÁR március 25-én (vasárnap) kerül megrendezésre a félegyházi vásártéren.

2018. Március 20. 12:36, kedd | Helyi

Nyár végéig folyamatos munkálatokra számíthatunk az M1-esen

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a következő hónapokban mintegy 4,5 milliárd forintból gondoskodik az autópálya fővároshoz közeli szakaszainak állapotjavításáról.