Városlista
2018. október 23, kedd - Gyöngyi

Hírek

2018. Október 10. 08:45, szerda | Helyi
Forrás: Adrienn

Hangversennyel emlékeztek meg a Zene Világnapjáról

Hangversennyel emlékeztek meg a Zene Világnapjáról

Október 6-án (szombaton) este a Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar és az Ifjúsági Zenekar, valamint a Zenebarátok Kórusa tartott hangversenyt a Szent István Templomban.

A Zene Világnapja alkalmából tartott esten elsőként Kis-Fekete Vilmos karmester szólt a népes számban megjelent közönséghez:

- A Zene Világnapja alkalmából keretbe foglaltuk a hetet, hiszen kedden a művészeti iskolában több mint 200 óvodásnak tartottunk koncertet a kollégákkal, megmutatva nekik a klasszikus zene részleteit és mesés zenékkel szórakoztattuk őket. Most pedig itt a templomban zárjuk a hét zenés eseményeit.

A karmester beszédét követően a rendezvény vendége Csányi József, városunk polgármestere köszöntötte a megjelenteket:

- Ha a zenére gondolunk és a zene által megteremtett harmóniára, a zene világnapjára, akkor először mindig azon töprengünk, hogyan is kellene megfogalmazni a zene mivoltát. Az internet leegyszerűsítve a dolgokat, igaz okos dolgokat vázol fel, amit a világban tudni kell, de valóban nekünk kiskunfélegyháziaknak ezt jelentené a zene szeretete? Én azt gondolom, hogy nem. Nekünk félegyháziaknak Kapus Béla karnagy úr, Jankovszki Ferenc és Kis-Fekete Vilmos Tóth László karnagy urak, a Zenebarátok Kórusa, a Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar, az Ifjúsági Zenekar és azok a fiatal zenészek, akik körülvesznek bennünket, ezek kell, hogy jelentsék a zenét, a zene szeretetét. Ma este pedig ebben lesz részünk – zárta gondolatait városunk első embere.

Az est folyamán először a Kiskunfélegyházi Ifjúsági Fúvószenekar előadását hallhatta a nagyérdemű, majd a Kiskunfélegyházi Zenebarátok kórusával folytatódott a hangverseny. Végül pedig a Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar zárta a kellemes szombat esti zenés programot.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2018. Október 22. 16:35, hétfő | Helyi

Piac ünnepi nyitva tartása

A Félegyházi Városfenntartó Nonprofit Kft. felhívja a lakosság figyelmét, hogy Kiskunfélegyházán 2018. október 23-án, kedden a piac nyitva tart.

2018. Október 22. 08:31, hétfő | Helyi

Kecskeméten is megcsodálhatják az I. világháború virágait

A félegyházi szobrászművész Szűts Tamás nagyapjának az I. világháború doberdói frontjáról családjának küldött, préselt virágokat tartalmazó leveleiből nyílt kamarakiállítás a Cifra palotában.

2018. Október 21. 12:18, vasárnap | Helyi

Beteg gyerekek gyógyulására fordítják a tetoválófesztivál bevételét

Pontosan 440.000 forintot sikerült összegyűjteni a Szegedi Gyermekonkológiának az október 20-án tartott 1. Félegyházi Jótékonysági Tetoválófesztiválon.

2018. Október 21. 11:35, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Évközi 29. vasárnap - 2018. október 21.