Városlista
2019. február 22, péntek - Gerzson

Hírek

2018. Október 10. 08:45, szerda | Helyi
Forrás: Adrienn

Hangversennyel emlékeztek meg a Zene Világnapjáról

Hangversennyel emlékeztek meg a Zene Világnapjáról

Október 6-án (szombaton) este a Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar és az Ifjúsági Zenekar, valamint a Zenebarátok Kórusa tartott hangversenyt a Szent István Templomban.

A Zene Világnapja alkalmából tartott esten elsőként Kis-Fekete Vilmos karmester szólt a népes számban megjelent közönséghez:

- A Zene Világnapja alkalmából keretbe foglaltuk a hetet, hiszen kedden a művészeti iskolában több mint 200 óvodásnak tartottunk koncertet a kollégákkal, megmutatva nekik a klasszikus zene részleteit és mesés zenékkel szórakoztattuk őket. Most pedig itt a templomban zárjuk a hét zenés eseményeit.

A karmester beszédét követően a rendezvény vendége Csányi József, városunk polgármestere köszöntötte a megjelenteket:

- Ha a zenére gondolunk és a zene által megteremtett harmóniára, a zene világnapjára, akkor először mindig azon töprengünk, hogyan is kellene megfogalmazni a zene mivoltát. Az internet leegyszerűsítve a dolgokat, igaz okos dolgokat vázol fel, amit a világban tudni kell, de valóban nekünk kiskunfélegyháziaknak ezt jelentené a zene szeretete? Én azt gondolom, hogy nem. Nekünk félegyháziaknak Kapus Béla karnagy úr, Jankovszki Ferenc és Kis-Fekete Vilmos Tóth László karnagy urak, a Zenebarátok Kórusa, a Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar, az Ifjúsági Zenekar és azok a fiatal zenészek, akik körülvesznek bennünket, ezek kell, hogy jelentsék a zenét, a zene szeretetét. Ma este pedig ebben lesz részünk – zárta gondolatait városunk első embere.

Az est folyamán először a Kiskunfélegyházi Ifjúsági Fúvószenekar előadását hallhatta a nagyérdemű, majd a Kiskunfélegyházi Zenebarátok kórusával folytatódott a hangverseny. Végül pedig a Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar zárta a kellemes szombat esti zenés programot.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2019. Február 22. 17:13, péntek | Helyi

Elégedetten az élettel

E címmel tartott előadást óriási sikerrel Pál Feri atya a Móra Ferenc Művelődési Központban február 19-én a Házasság Hete Rendezvénysorozat egyik programjaként.

2019. Február 22. 12:59, péntek | Helyi

Hogyan készüljünk fel a változó épületenergetikai követelményekre?

Egyre szigorodnak az építkezéshez köthető szabályozások, hatványozottan igaz ez az épületenergetikai követelményekre.

2019. Február 22. 12:55, péntek | Helyi

A Las Vegas-i világpremier után már a kecskeméti gyártósoron az új modell

A Mercedes-Benz megkezdi Kecskeméten az új CLA Coupé gyártá-sát. Az új CLA Coupé, valamint a CLA Edition 1 2019 májusában kerülnek kereskedelmi forgalomba.

2019. Február 22. 10:09, péntek | Helyi

Lakossági tájékoztatás fertőző veszélyes hulladék elhelyezéséről

Az otthonukban keletkező fertőző veszélyes hulladékaikat a Bács-Kiskun Megyei Kórházban kihelyezett gyűjtődobozokban helyezhetik el.