Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Október 10. 08:45, szerda | Helyi
Forrás: Adrienn

Hangversennyel emlékeztek meg a Zene Világnapjáról

Hangversennyel emlékeztek meg a Zene Világnapjáról

Október 6-án (szombaton) este a Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar és az Ifjúsági Zenekar, valamint a Zenebarátok Kórusa tartott hangversenyt a Szent István Templomban.

A Zene Világnapja alkalmából tartott esten elsőként Kis-Fekete Vilmos karmester szólt a népes számban megjelent közönséghez:

- A Zene Világnapja alkalmából keretbe foglaltuk a hetet, hiszen kedden a művészeti iskolában több mint 200 óvodásnak tartottunk koncertet a kollégákkal, megmutatva nekik a klasszikus zene részleteit és mesés zenékkel szórakoztattuk őket. Most pedig itt a templomban zárjuk a hét zenés eseményeit.

A karmester beszédét követően a rendezvény vendége Csányi József, városunk polgármestere köszöntötte a megjelenteket:

- Ha a zenére gondolunk és a zene által megteremtett harmóniára, a zene világnapjára, akkor először mindig azon töprengünk, hogyan is kellene megfogalmazni a zene mivoltát. Az internet leegyszerűsítve a dolgokat, igaz okos dolgokat vázol fel, amit a világban tudni kell, de valóban nekünk kiskunfélegyháziaknak ezt jelentené a zene szeretete? Én azt gondolom, hogy nem. Nekünk félegyháziaknak Kapus Béla karnagy úr, Jankovszki Ferenc és Kis-Fekete Vilmos Tóth László karnagy urak, a Zenebarátok Kórusa, a Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar, az Ifjúsági Zenekar és azok a fiatal zenészek, akik körülvesznek bennünket, ezek kell, hogy jelentsék a zenét, a zene szeretetét. Ma este pedig ebben lesz részünk – zárta gondolatait városunk első embere.

Az est folyamán először a Kiskunfélegyházi Ifjúsági Fúvószenekar előadását hallhatta a nagyérdemű, majd a Kiskunfélegyházi Zenebarátok kórusával folytatódott a hangverseny. Végül pedig a Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar zárta a kellemes szombat esti zenés programot.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 08:13, péntek | Helyi

Elmarad a Szivárvány Majális

A Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény vezetősége tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy az idei, 2024-es Szivárvány Majális technikai okok miatt elmarad.

2024. Április 19. 07:17, péntek | Helyi

Bronzérem a tájékozódási túraversenyen

2024. április 13-án Pirtón rendezte meg a Rezét SE tájékozódási túraversenyét.

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit