Városlista
2018. december 18, kedd - Auguszta

Hírek

2018. Október 10. 08:45, szerda | Helyi
Forrás: Adrienn

Hangversennyel emlékeztek meg a Zene Világnapjáról

Hangversennyel emlékeztek meg a Zene Világnapjáról

Október 6-án (szombaton) este a Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar és az Ifjúsági Zenekar, valamint a Zenebarátok Kórusa tartott hangversenyt a Szent István Templomban.

A Zene Világnapja alkalmából tartott esten elsőként Kis-Fekete Vilmos karmester szólt a népes számban megjelent közönséghez:

- A Zene Világnapja alkalmából keretbe foglaltuk a hetet, hiszen kedden a művészeti iskolában több mint 200 óvodásnak tartottunk koncertet a kollégákkal, megmutatva nekik a klasszikus zene részleteit és mesés zenékkel szórakoztattuk őket. Most pedig itt a templomban zárjuk a hét zenés eseményeit.

A karmester beszédét követően a rendezvény vendége Csányi József, városunk polgármestere köszöntötte a megjelenteket:

- Ha a zenére gondolunk és a zene által megteremtett harmóniára, a zene világnapjára, akkor először mindig azon töprengünk, hogyan is kellene megfogalmazni a zene mivoltát. Az internet leegyszerűsítve a dolgokat, igaz okos dolgokat vázol fel, amit a világban tudni kell, de valóban nekünk kiskunfélegyháziaknak ezt jelentené a zene szeretete? Én azt gondolom, hogy nem. Nekünk félegyháziaknak Kapus Béla karnagy úr, Jankovszki Ferenc és Kis-Fekete Vilmos Tóth László karnagy urak, a Zenebarátok Kórusa, a Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar, az Ifjúsági Zenekar és azok a fiatal zenészek, akik körülvesznek bennünket, ezek kell, hogy jelentsék a zenét, a zene szeretetét. Ma este pedig ebben lesz részünk – zárta gondolatait városunk első embere.

Az est folyamán először a Kiskunfélegyházi Ifjúsági Fúvószenekar előadását hallhatta a nagyérdemű, majd a Kiskunfélegyházi Zenebarátok kórusával folytatódott a hangverseny. Végül pedig a Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar zárta a kellemes szombat esti zenés programot.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2018. December 18. 12:01, kedd | Helyi

Kiváló minősítést kapott a Közgé

Kiváló minősítéssel jutalmazta a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakgimnáziumát a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Ipari Kamara.

2018. December 18. 10:36, kedd | Helyi

196 éve született Petőfi Sándor

Szeretettel várunk mindenkit 2018. december 31-én (hétfőn) Petőfi Sándor születésének 196. évfordulója tiszteletére rendezett ünnepségre.

2018. December 18. 10:03, kedd | Helyi

Piac ünnepi nyitva tartása

Az alábbiakban a kiskunfélegyházi piac ünnepi nyitva tartását olvashatják.

2018. December 17. 15:23, hétfő | Helyi

Hat hét múlva már fizethetünk az új 500 forintos bankejgyekkel

Február 1-től kerülnek forgalomba az új 500 forintosok, a bankjegyek régi változatával 2019. október 31-ig lehet fizetni