Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Január 10. 17:00, szombat | Életmód
Forrás: - szerk. -

Hangterápia

Hangterápia

A hangok harmonizáló, gyógyító hatását évezredek óta ismerik és alkalmazzák a gyógyítók, de ma már szerencsére nem úgy tekintenek ezekre a módszerekre, mint varázslók csodatevő humbugjaira.

Rezgések és energiák
Tudományosan is alátámasztható a megállapítás, miszerint minden fizikai létezőnek – legyen az ásvány, növény, állat vagy ember – saját energiamezője van. Az emberi elektromágneses energiamező műszerekkel mérhető, sőt fényképfelvételek is készíthetők róla. Környezetünk rezgéshullámai hatással vannak energiamezőnkre, vitalitásunkra, egészségünkre, azaz védelmezhetik, javíthatják, de akár rombolhatják is testi, lelki, szellemi jólétünket.

Hogyan segítenek a hangok?
A rezgésterápia legősibb formája a hangterápia. Kutatások kimutatták, hogy a hang mint rezgésforma számtalan módon felhasználható a biológiai folyamatok szabályozásában, pszichés feszültségek oldására, a hangulat módosítására. Ha megfelelően alkalmazzuk, akkor az energiamezők növelésének, az életöröm serkentésének egyik legjobb módja.

Tonizáljunk!
Tonizálásnak azt nevezzük, amikor annak érdekében, hogy testünk sejtjeinek rezgése megváltozzék, kibocsátunk egy magánhangzót, s azt hosszan kitartjuk.

Kántálás
A kántálás, az egyik legrégibb éneklési technika, hagyományosan spirituális célokat szolgált. Ha rendszeresen kántálunk, vitalitást, örömöt, belső békét tapasztalhatunk meg. Egyesek szerint tisztítja a csakrákat, és segít helyreállítani a test energiarendszerének harmóniáját.

Mantrázás
A mantra minden egyházi vagy spirituális szertartásnak lényeges eleme, mint egy szent hang. Gyógyító dalok elnevezéssel illetjük azoknak a hangoknak és szavaknak az éneklését, melyeket gyakran magunk költünk magunknak azért, hogy felvidítsanak, megnyugtassanak, biztassanak, felemeljenek. Bár tudományosan még nem sikerült magyarázni, hogy miért, de ez az ősrégi gyógyító eljárás bizony a felmérések eredménye szerint igenis használ. Nem véletlen, hogy az önbizalom-növelő tréning alapja, hogy a tükör előtt azokat a pozitív mondatokat kell hangosan egymás után hajtogatnunk, amelyeket nem vagyunk hajlandóak elhinni magunkról: például, hogy szépek vagy értékesek vagyunk.

OHM
Ősrégi tanulmányok úgy tartják, hogy az OHM volt az első hang a világban, így ez a teremtés őshangja. Az ember sejtjei erre az alaphangra vannak „behangolva”. Az OHM szó intonálása tehát kapcsolatba hozhat bennünket a testünk legmélyebb rezgésével.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Életmód

Kétezer boltban csak magyar zene szól egy napig

Több mint kétezer üzletben, szállodában, étteremben és benzinkúton kizárólag magyar zene szól május 9-én.

2024. Április 28. 08:55, vasárnap | Életmód

Fonogram-díjátadó: a Zaporozsec, a Carson Coma, Rúzsa Magdi, Pogány Induló és a Góbé is nyert

Mások mellett a Zaporozsec, a Carson Coma, Rúzsa Magdi, Pogány Induló, Saya Noé, a Thy Catafalque és a Góbé is Fonogram-díjat kapott a szombaton a budapesti Barabás Villában tartott eseményen.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől