Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2020. Május 11. 13:00, hétfő | Helyi
Forrás: ugyeszseg.hu

Hamis pénzzel fizetett az iskolai büfében a kiskunfélegyházi diák

Hamis pénzzel fizetett az iskolai büfében a kiskunfélegyházi diák

A Kecskeméti Járási Ügyészség pénzhamisítás bűntette miatt vádat emelt két kiskunfélegyházi fiatalember ellen, akik 2019 áprilisában hamis 10.000 forintos bankjegyekkel vásároltak mobiltelefont, majd egyikük az iskolai büfében is hamis pénzzel fizetett.

A vádirat szerint az egyik fiatalember 2019. április 24-én reggel, még iskola előtt Kiskunfélegyházán összetalálkozott egy fiatalkorú ismerősével, az ügy másik vádlottjával. Az idősebb vádlott átadott öt darab, hamis 10.000 forintos bankjegyet a fiatalkorúnak, hogy vásároljon a részére egy mobiltelefont. A felnőttkorú vádlott tudta, hogy a bankjegyek hamisak.

Ezután a fiatalkorú vádlott vett is egy mobiltelefont az egyik iskolatársától, amit két hamis tízezressel fizetett ki. Az eladó nem tudta, hogy bankjegyek hamisak, azokat tüzetesebben nem is ellenőrizte, hanem siettek tovább az iskolába. Útban az iskola felé tudta meg a fiatalkorú a bűntársától, hogy az általa korábban átadott bankjegyek hamisak. Ennek ellenére a fiatalkorú utóbb sem szólt a mobiltelefont eladó iskolatársnak.

Még aznap délelőtt a fiatalkorú vádlott a középiskola büféjében úgy vásárolt, hogy egy hamis 10.000 forintos bankjeggyel fizetett. A büfés azonban észrevette, hogy a bankjegy hamis és értesítette a rendőrséget. A nyomozás során lefoglalt hamis bankjegyek színes tintasugaras nyomtatóeszközön készített hamisítványok voltak. A nyomozó hatóság a hamis pénzen vett mobiltelefont is lefoglalta és visszaadta tulajdonosának.

A szabadlábon védekező vádlottakat a járási ügyészség pénzhamisítás bűntettével vádolja, bűnösségük kérdésében a Kiskunfélegyházi Járásbíróság fog dönteni.

Fotó: illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok

2024. Április 30. 09:08, kedd | Helyi

Forgalmirend-változás a Zöld Nap alatt

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a járművezetőket, hogy május 2-án, csütörtökön 08:00-11:00-ig a Zöldnap nap miatt az alábbi forgalmirend változásra számíthatnak: