Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2017. Október 28. 17:49, szombat | Helyi
Forrás: Adrienn

Hamarosan elkészül az Alsótemető ravatalozója

Hamarosan elkészül az Alsótemető ravatalozója

Gőzerővel halad az Alsótemető ravatalozójának építése és szemmel láthatólag a környezetéhez kapcsolódó terület rendezése is.

Az ígéretekhez hűen Mindenszentekig minden bizonnyal végleg felszámolják a temetőben az infrastruktúra hiányából adódott – évek óta fennálló - áldatlan állapotot. Esőzések idején szinte járhatatlanok voltak ezek az utak. A projekt megvalósulásának köszönhetően az igényes térkő lerakása mellett a csapadékvíz elvezetését is megoldották a csatornázással. Az építési munkálatok még zajlanak, de óriási ütemben halad minden a ravatalozó, valamint a kolumbárium udvar építésén át egészen az út térkövezéséig és csatornázásáig.

A szeretteinktől való utolsó búcsúzáshoz végre méltó körülményeket fog biztosítani a dr. Boros Pál Ybl-díjas építész által tervezett ravatalozó, mely egyedülálló és páratlanul szép építészeti megoldásokat tartalmaz. Ez már most megmutatkozik, pedig az utolsó simítások még hátravannak.

A félegyháziak régi vágya válik valóra ennek a projektnek a kivitelezésével. A fejlesztés első ütemének megvalósítására nettó 100 millió forintot tudott elkülöníteni a város idei költségvetésében. Majd miután a kormány átvállalta az önkormányzattól a Kész Aréna sportcsarnok 2 milliárd 50 millió forintos terhét, lehetővé vált az Alsótemető komplex fejlesztése is. Így nem csupán a ravatalozó épülete, hanem a hozzá tartozó kolumbáriumudvar, parkoló, kertrész, valamint az ezeket elhatároló kerítés és a főbejáratot a ravatalozóval összekötő térkövezett útszakasz közvilágítással, valamint az ezekhez tartozó közművek megépülése is megvalósulhat.

Az eredményt pedig hamarosan láthatjuk, hála a félegyházi vállalkozók szorgalmas és lelkiismeretes munkájának.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok

2024. Április 30. 09:08, kedd | Helyi

Forgalmirend-változás a Zöld Nap alatt

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a járművezetőket, hogy május 2-án, csütörtökön 08:00-11:00-ig a Zöldnap nap miatt az alábbi forgalmirend változásra számíthatnak: