Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2017. November 13. 13:40, hétfő | Helyi
Forrás: Adrienn

Haldoklik az egészségügy Magyarországon

Haldoklik az egészségügy Magyarországon

Horváth Tamás, az MSZP helyi szervezetének vezetője november 11-én Gurmai Zitát a Magyar Szocialista Párt elnökségének tagját, az európai szocialisták nőszervezetének elnökét látta vendégül.

A sajtótájékoztató nyitányaként Horváth Tamás a Magyar Szocialista Párt félegyházi vezetőjeként elmondta, hogy sok olyan téma van ma Magyarországon, amely a szocialisták szerint nem jó irányba viszi a közéletet. Gondolatébresztőként említette például a postaládájában talált levelet, melyben a Magyar Kormány kéri a véleményének kinyilvánítására.

Leszögezte, hogy a szocialisták nem olyan országot szeretnének, melyben időről-időre, hónapról-hónapra a Magyar Kormánypárt levélben kéri ki a véleményét a honpolgároknak. Véleménye szerint ezzel a típusú kommunikációval országunk jelenlegi vezetősége elülteti a félelmet és a gyűlöletet a magyar társadalomban. A szocialisták szerint Magyarország szolidáris és a választási kampány kapcsán is ehhez mérten próbálnak olyan témákat előtérbe helyezni, ami a hétköznapi ember mindennapi életével foglalkozik. Például az egészségügyben, illetve szociális szférában dolgozók problémái - avagy a női munkaerő hátrányos helyzete a munkaerő piacon - sokkal nagyobb súllyal kell, hogy latba kerüljenek, mint az imént említett gyűlölködő és álláspont foglalására kötelező levél.

Annál is inkább aktuális a téma, mivel a félegyházi képviselőtestületben november 9-én döntöttek egy pályázatról, melyben a szociális szférában dolgozók béremeléséről, bérkiegészítéséről kell pályázni. Horváth Tamás szocialista képviselő szerint nevetséges az, hogy pályázni kell erről, hiszen létminimumon élnek a fent említett dolgozók. A megoldást az jelentené, ha a tisztességes bérek mellé kevesebb járulékot kellene fizetnie a köz- és a munkáltatói szférában.

Ebben az országban minden csak a felszínen zajlik. De vajon mi van a valóságban? – tette fel a kérdést a félegyházi szocialista képviselő vendége Gurmai Zita.

Véleménye szerint pontosan látható itt a városban is, hogy a Fidesz hogy tette padlóra a kiskunfélegyházi kórházat is például. Az a szomorú, hogy ez nem egyedi eset. Nagykőrösön például két héttel ezelőtt tüntetés zajlott, mert a nőgyógyászati ellátást próbálták felszámolni.
Magyarországon sajnos lassan minden ember azt tapasztalja, hogy a Fidesz megszünteti a közegészségügyi ellátást. Bezárnak az osztályok, kevés az orvos, kevés a nővér, nincs ehető étel a kórházakba. Gurmai Zita véleménye szerint a Magyar Kormány évente ezer milliárd forintot ellop a magyar emberek gyógyításából.

- Ott tartunk, hogy csak azok maradnak a magyar egészségügyben, akik áldozatvállalással tudják működtetni a rendszert. A háziorvosok hiánya olyan jelentős, hogy 1,2 millió ember nem jut tisztességes orvosi ellátáshoz, 2 millió ember pedig hiába vár a sürgősségi ellátásra. Ma már a Fideszes minisztériumok is elismerik, hogy 1 év alatt 32 ezer gyógyítható ember azért hal, mert nem kap a XXI. században megfelelő színvonalú ellátást. Naponta 2 orvos és 3 nővér hagyja ott az egészségügyet. Ha a Magyar Szocialista Párt kerül kormányra, akkor vissza fogják adni az egészségügynek azt a pénzt, melyet a Fidesz ellopott tőle, mert meggyőződésük, hogy nem stadionokra, hanem jól felszerelt rendelőkre, kórházakra, korszerű műszerekre és jól megfizetett orvosokra, nővérekre van szükség - nyilatkozta Gurmai Zita az európai szocialisták nőszervezetének elnöke.

Címkék: Horváth Tamás, mszp

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 14:39, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok