Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2018. Május 20. 10:36, vasárnap | Helyi
Forrás: Adrienn

Gondoskodtak a szórakoztatásról a mazsorettes lányok és az őket kísérő zenekarok

Gondoskodtak a szórakoztatásról a mazsorettes lányok és az őket kísérő zenekarok

A Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség és a Kiskunfélegyházi Mazsorett Egyesület május 19-én rendezte meg a XX. Kiskun Országos Mazsorett Fesztivált városunkban.

A látványos és nívós rendezvény a szokásokhoz hűen felvonulással kezdődött a Kossuth utcán.

Kiskunfélegyháza város kulturális történetének egyik meghatározó szereplője a mazsorett egyesület. Igaz a lányok időközben lecserélődtek. Hisz, akik 20-30 évvel ezelőtt elkezdték a mazsorettet, azok már a színpad előtt figyelik féltve gyermekeiket és boldogok, hogy ezt a csodálatos hagyományt továbbvitték. Viszont az elmúlt évek egyik kősziklája volt ennek a mazsorett egyesületnek Jankovszkyné Andrea, aki azóta is egyfolytában tanítja és szereti ezeket a lányokat és néha keményen, de mindig az ő javukat szem előtt tartva juttatta el az egyesületet arra a pontra, ahol most van – mondta megnyitó gondolataiban Csányi József polgármester.

Városvezetőnk ünnepélyes megnyitóját követően Dohos László Liszt-díjas és Egressy-díjas karnagy, a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának docense, a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség tiszteletbeli elnöke szólt a megjelentekhez. Beszédében visszaemlékezett arra, mikor Félegyházára jövet azon gondolkodott, hogy ha élne Petőfi Sándor, akkor mit szólna ennyi csinos lányhoz és magához a mazsorett fesztiválhoz. Választ soha nem adott magának erre a kérdésre, de úgy gondolja nem is kell.

- Harminchárom éve járok ide, köszönve ezt Jankovszki Ferencnek, Jankovszki Zoltánnak és Jankovszki Zoltánnénak. Ez a rendezvény gyönyörű! Szívből örülök, hogy ebben a nem egyszerű korban vannak olyan amatőr jelenségek, mint mazsorett. Úgy gondolom, hogy ez a lelkünk megszépítéséért van – mondta a neves karnagy. Nem különb tisztelettel és megbecsüléssel beszélt a kísérő zenekarokról is, akik hűen kiszolgálják nemcsak ezt a rendezvényt, hanem sok más minden program zenei repertoárjának színesítését is magukra vállalják.

Az ünnepi köszöntőket követően a megjelent mazsorett egyesületek bemutatója szórakoztatta a nagyérdeműt egészen estig a Vasútállomás előtt felállított színpadon.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.

2024. Április 26. 20:05, péntek | Helyi

Természettudományos siker

A Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola az idén is meghirdette a \"Kistérségi természetismereti versenyt\"

2024. Április 26. 19:04, péntek | Helyi

Ajándékban részesültek városunk középiskoláinak végzősei

Kiskunfélegyháza 250. évfordulójára készült jubileumi könyv egy-egy példányával jutalmazta városunk végzős középiskolásait Csányi József polgármester.

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.