Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2016. Augusztus 19. 10:53, péntek | Helyi
Forrás: Dr. Bánki Horváth Mihály

Fejlődik a Közgé

Fejlődik a Közgé

Ha végigsétálunk a nyári melegben a piac mellett az árnyas Oskola utcán, a legendás közgés fenyők takarásában szelíden nyújtózó épületből szorgos munka zaja hallatszik.

A földszinti ablakokon bekukkantva felnőttképzési tanfolyamokba leshetünk be, az épületbe egyre érkeznek a különféle szakipari munkákat végző mesteremberek. Csiszolás, festés, burkolás, szerelés – minden szinte egyszerre történik, hogy Félegyháza legrégibb iskolaépülete megfelelhessen az egyre nagyobb kihívásoknak.
Nyáron sem állt meg hát az élet a Közgében. Szorgos munkával, felújításokkal telt a szünidő, megszépültek a folyosók és a tantermek, új tornaszobát alakítottunk ki a mindennapi testnevelés még eredményesebb oktatására, vidám színekben pompáznak az öltözőszekrények. Minden arra vár, hogy a számunkra legfontosabb minőségellenőrök, a diákok újra birtokba vegyék az épületet. De nemcsak a felújításról szólt az elmúlt két hónap, lezárult a Közgazdasági Szakgimnázium első igazán nagyszabású összefüggő nyári szakmai gyakorlata. Majdnem kétszáz kereskedelem és ügyvitel ágazatos, illetve már érettségizett logisztikai ügyintéző tanulónk bizonyíthatta munkavégzés közben, a felnőttek világába illeszkedve szakmai jártasságát.
Az első igazi munkatapasztalatok megszerzése kulcsfontosságú a résztvevő tanulónak, a felnevelő iskolának és a fogadó, a közeljövő új munkatársait kereső vállalkozásoknak egyaránt. Sikeres gyakorlati képzésük, a munka világában való elhelyezkedésük alakítja majd városunk gazdaságának következő évtizedeit. Megszerzett tapasztalataikkal pedig máris segítik saját tanulmányaikat és tanáraik szakmai munkáját.
Az a partnerközpontú szemlélet, amelyet az iskola a mindennapokban követ, nemcsak az épület megújulásában, a jó hangulatú iskolai rendezvényekben és a cégekkel való kiváló kapcsolatokban mutatkozik meg. Visszaköszön a minket választó diákok bizalmában: ősszel újra három osztály indul a kilencedik évfolyamon, szívesen maradnak tanulóink az érettségi utáni szakképzésben és évről-évre több, máshol érettségizett fiatal is nálunk folytatja tanulmányait.
A tavalyi tanévben lendületet kapott felnőttoktatás továbbra is sikeres, sokan élnek a nagyon kedvező lehetőséggel, hogy ingyen szerezzenek pénzügyi-számviteli ügyintéző, államháztartási ügyintéző, vállalkozási és bérügyintéző, logisztikai ügyintéző vagy éppen az idei tanév nagy slágerének ígérkező vállalkozási mérlegképes könyvelő végzettséget. Reméljük, megfelelünk ennek a bizalomnak. A növekvő tanulólétszám, a tanulók, a szülők és a munka világának elégedettsége és végső soron városunk gazdasági fejlődése igazolja vissza annak az igényes, a mindennapokban való használhatóságra törekvő, oktató-nevelő munkának a hasznosságát, ami a Közgére mindig is jellemző volt.
Még egy utolsó nagy lélegzetvétel, csinosítás, készülődés – várjuk nagyon a diákokat, kezdődjön a gólyatábor, legyen szuper az új tanév!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.