Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2015. Február 23. 08:02, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Fagylaltkiállítás és fesztivál Budapesten

Fagylaltkiállítás és fesztivál Budapesten

A fagylalt szerelmeseit, az ínyenceket és a szakmabelieket is várja március 6. és 8. között az első Fagylaltkiállítás és fesztivál Budapesten.

A fagylalt szerelmeseit, az ínyenceket és a szakmabelieket is várja március 6. és 8. között az első Fagylaltkiállítás és fesztivál Budapesten.

Szakmai bemutatók, előadások színesítik a programot, emellett a hazai élvonalbeli fagylaltkészítő mesterek remekeit is megkóstolhatják az érdeklődők a fővárosi Syma Csarnokban - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

A háromnapos programon megválasztják Magyarország kedvenc fagylaltját, bemutatják a 2014-es év Balaton-fagylaltját, az egészséges életmód rajongói pedig különböző paleo- és cukormentes fagylaltkülönlegességeket is kóstolhatnak.

A szakmai bemutatókon és előadásokon szó esik a fagyi marketingjéről is, arról, hogy mire kell figyelni az eladáskor.

Már most jegyezze be a naptárába a dátumot, ami reméljük az időjárás szempontjából is meghozza a tavaszt, amikor is a rendezvényen megkóstolhatja a 2015. évi fagylalt szezon újdonságait és a legnépszerűbb ízeket. 3 napon keresztül minden a fagylaltról fog szólni, kicsiknek, nagyoknak, családoknak, szakmának és fogyasztónak. A kiállítók jóvoltából ingyenesen lesznek kóstolhatók a "hideg nyalat" különböző fajtái, amelyek közül a látogatók is kiválaszthatják a számukra leginkább ízlő " Fesztivál Fagylaltot".

Felhívás a "Magyarország kedvenc fagylaltja" versenyre

Március 6-án, a rendezvény első napján kerül sor a "Magyarország kedvenc fagylaltja versenyre, amelyre tejes, gyümölcsös és cukormentes kategóriában várják a nevezéseket. A színvonalas és a közönség számára is látványos lebonyolítást a kiállítás erre a célra elkülönített területén felállított öt nagyméretű hűtőpult, sokkolók, háttérhűtők és rozsdamentes munkaasztalok biztosítják, így minden nevező cukrászdának vagy alapanyag forgalmazónak lehetősége lesz a fagylaltot a helyszínen elkészíteni a lehető legjobb minőségben. Mindezt úgy, hogy Magyarországon egyedülálló módon, a nézőtérről a látogatók is nyomon követhetik a fagylalt készítés lépéseit és fortélyait. A zsűriben nemcsak a szakmai hozzáértők, de a fogyasztók is képviseltetik magukat. A kiírásról és a nevezési felétételekről hamarosan részletes tájékoztatót olvashatnak a http://www.fagyifeszt.hu/hu/ oldalon.

A fagylalt napjaink legismertebb és legkedveltebb cukrászati terméke, amely Magyarországon is óriási tradíciókkal rendelkezik és fogyasztóként minden évben alig várjuk, hogy felfedezzük az újabbnál újabb ízeket.

Felmerül a kérdés: miért nincs a szezon kezdetén egy olyan esemény hazánkban, amely a szakma mellett a széles tömegek számára is bemutatja a fagylaltkészítés alapanyagainak és technológiájának újdonságait, felvonultatva az ország legismertebb és legkedveltebb cukrászdáinak és fagylaltozóinak sajátos ízeit?

A piaci szereplők között is megjelent az igény, hogy a fagylalthoz kapcsolódó termékeiket ne csak kétévente a BaGaTech Sütőipari és Cukrászati és Gasztrotechnikai kiállítás keretein belül, hanem a váltóévekben, egy nagy tömegeket vonzó rendezvényen is népszerűsítsék.

Végül, de nem utolsó sorban a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete is üdvözölte és támogatja az egyedülálló rendezvény megszervezését.

A BaGaTech kiállítás sikeres megrendezését követően a szervezők is örömmel indítunk el egy újabb – a cukrász ipar fejlődését és népszerűsítését célzó – eseményt, amelyet:

2015. március 6-8. között Fagylalt Kiállítás és Fesztivál néven kerül megrendezésre a Syma Csarnokban, Budapesten.

Tematika: fagylalt alapanyagok, kézműves fagylaltok, fagylalt kellékek, fagylaltgépek.

A kiállításra a viszonteladók mellett cukrászdák és fagylaltozók jelentkezését is várják az ország valamennyi régiójából, azok legismertebb és leginkább kedvelt ízeivel.

A finomságok mellett, színes programok keretében kerül bemutatásra a fagylalt készítésének története, a cukrászdáknak az irodalomban és a zenében betöltött szerepe, és megválasztják ”Magyarország Fagylaltját” is.

Vegyen Ön is részt a Fagylalt Kiállítás és Fesztiválon, hogy termékeit még népszerűbbé tegye a fogyasztók és a szakma körében!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;