Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. December 18. 14:42, péntek | Helyi
Forrás: Adrienn

Évet zártak a térségi sport- és szabadidő egyesületek

Évet zártak a térségi sport- és szabadidő egyesületek

Az évzáró értékelésekre december 17-én került sor a Városháza dísztermében. A megjelenteket Csányi József, városunk polgármestere és Balla László alpolgármester köszöntötte.

Városunk vezetése beszámolt arról, hogy a 2015. évi költségvetésben szereplő összeg hogyan került felhasználásra a sportcélú rendezvényeken, illetve miképpen tudták felhasználni a különféle létesítmények megvalósulására és esetleges javítási munkálataira. A polgármester és alpolgármester is kihangsúlyozta az utánpótlás nevelés fontosságát. Városunk vezetése egyöntetűen azt vallja, hogy nem kizárólag a versenysportok erősítése és az élsportolók nevelése a fontos, sokkal inkább az a lényeges, hogy a meglévő sporttelepek és sportlétesítmények olyan állapotba kerüljenek, hogy a szülők nyugodt szívvel kiengedhessék oda gyermekeiket.
A legfontosabb feladatunk tehát az, hogy a helyszínek biztosításával minél több fiatallal sikerüljön megszerettetni a mozgás bármely formáját, legyen az labdajáték, lovassport vagy egyéni sport. Ennek nélkülözhetetlen alapkövei az imént említett felújítási munkálatok.

Ez irányban már meg is történtek 2015-ben a kezdeti lépések és mondhatjuk úgy, hogy 10 éve nem volt példa ilyen mérvű sportlétesítmény-fejlesztésre. Ennek ékes példája például a Honvéd Sportpályán lévő műfüves futballpálya megépítése az önkormányzat 20 milliós támogatásával, mely nem a versenysportoknak kedvez, sokkal inkább a fiatalok szabadidős tevékenységnek. Ráadásul a 2.000 Ft-os bérleti díj nem olyan horribilis összeg, hogy ne legyen megfizethető. A sporttelep öltözőinek megújulása is nagy előrelépést mutat. A KÉSZ Aréna Sportcsarnok a megépülése óta érzékeny pontja a városnak, de az önkormányzat biztosítja a lehetőséget benne az emlékversenyek, versenyek szervezésére a továbbiakban is ugyanúgy, mint eddig. Az uszoda tekintetében szintén fejlesztések várhatók. Vezetésünk szeretne kulturáltabb lehetőséget biztosítani a vízi sportokat űzőknek. A külső medence befedésével megoldódna a helyhiánya a versenyúszóknak és természetesen az egyéb vizes sportok szerelmeseinek is.

A jövő évre vonatkozó tervek tekintetében megtudhattuk, hogy 2016-ban tovább bővülhet a TAO-t felajánló cégek száma, így az ebből származó sporttámogatás elérheti akár a 100 millió forintot is.

Városunk vezetésének beszámolója után az egyes sportszervezetek képviselői is elmondhatták egész éves tevékenységüket és a jövő évre vonatkozó terveiket.

Kyokushin karate
A Blaha Lujza téri teremben 65-70 fős létszámmal működnek. Rádi János, az egyesület vezetője elmondta, hogy 2016. február 20-án egy nemzetközi versenyt szerveznek, melynek fővédnöke Csányi József, városunk polgármestere lesz. Kb. 300 fős versenyzői és 500 fős közönségre számít a szervező, a költségeket tekintve pedig hárommillió forint körüli lesz.

Fallabdázás
Népszerűsíteni szeretnék a továbbiakban is a sportot. Ez irányban már tettek lépéseket 2015-ben nyílt napok tartásával, melyek nagy népszerűségnek örvendtek.

Motoros sport
Megtudhattuk, hogy több motocross versenyről tértek vissza szép eredménnyel és terveik szerint 2016-ban végre megvalósulhat a Parkerdő mögötti területen egy színvonalas motocross pálya megépítése. Az engedélyek már megvannak, a munkálatok pedig hamarosan elkezdődnek, így a május 1-jén megrendezésre kerülő városi majálison már lehetőség nyílik az érdeklődőknek a pálya kipróbálására is.

Íjászat
Mind a Turul Koppány Íjász Egyesület, mind pedig a Huszka József Hagyományőrző Íjász Egyesület is szép eredményekről számolt be és a jövőben is folytatni szeretnék eddigi tevékenységüket.

Asztalitenisz
A jövőbeli tervek szerint a Félegyházi Asztalitenisz Sportiskola edzőtermének is otthont adó egykori honvédségi raktár modernizálása történhet meg pályázati segítséggel. Ez a beruházás elsősorban energetikai korszerűsítést foglal magában.

Kosárlabda
Mind a KKC mind az FTSI vezetője Iványi Ferenc és Szabó Csaba is pozitív eredményekről számolt be. Noha két korosztályt képviseltek KKC (idősebbek) FTSI (utánpótlás), de mindenben egyhangúlag nyilatkoztak. Reményeik szerint TAO-s pénzből sikerül megvalósítani 2016-ban a Honvéd Sporttelepen a streetball pályát és a Móra Gimnázium tornatermének felújítása is megvalósulhat.

Úszás
Szép eredményeket érnek el minden versenyen úszóink. Nemzetközi verseny tekintetében az úszósport is büszkélkedhet a Kuchinka Vilmos emlékversennyel, ami nagy népszerűségnek örvend. Reményeik szerint a strandon lévő hidegvizes medence lefedése meg fogja könnyíteni a jövőben az edzéseket és egy kicsit old a zsúfoltságon.

Az évértékelő beszámolók és jövőbeni tervek előrevetítését követően ünnepélyes pezsgő-koccintással ért véget az esemény és zárszóként felhívták a megjelentek figyelmét a hamarosan megrendezésre kerülő sporteseményekre, mint pl.: a Pofon Party, a 24 órás Kosárlabda Gála és a Szilveszteri Petőfi-futás.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.