Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Május 09. 10:58, szerda | Helyi
Forrás: Papp Viktória

Év végi gondolatok a Kossuth Szakképző Iskoláról

Év végi gondolatok a Kossuth Szakképző Iskoláról

A 133 éves múltra visszatekintő Kossuth Szakképző Iskolában is felszaporodtak a teendők az év végéhez közeledvén.

A tanév ezen szakasza mind a diákok, mind a pedagógusok és minden oktatási
intézmény életében meghatározó szerepet tölt be.
„Minden iskola addig él, amíg vállalható értékekkel tudja felvértezni a majdani visszaemlékezőket, amíg az anyagi szegénységgel szembe tudja állítani az együvé tartozás gazdagságát. 2009-ben a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara intézményünknek adományozta 'Az Év Szakképző Iskolája' - díjat. Szerencsésnek mondhatom magam, hogy részese vagyok 2007 óta az itt
folyó munkának, az elért szép sikereknek.”
– fogalmazott Ágoston Tibor, az iskola tagintézmény- vezetője.
Gyorsan elszaladt ez a tanév is, rengeteg nemzeti és nemzetközi versenysiker és megmérettetés, remek eredmények, számos sikeres nyílt nap és toborzások, országos versenyszervezések állnak mögöttünk. Lezárult a nappali felvételi jelentkezések időszaka, a szerenád élménye és a bolondballagás öröme.

Végzőseink vállára felkerült a tarisznya és máris fejest ugrottunk az érettségi
izgalmakkal teli rengetegébe, melyet a felnőttoktatásban tanuló végzős hallgatóink vizsgái követnek majd egészen június végéig. Bízunk abban, diákjaink sikerrel veszik az akadályokat és az itt tanult és szerzett tudást maximálisan kamatoztatni tudják a jövőben, akár egy munkahelyen, akár egy felsőoktatási intézmény falain belül.

Az is kiderült már, hányan vághatnak neki a szeptemberben kezdődő 2018/2019-es tanévnek. Tizenöt képzésünkre összesen 210 diák nyert felvételt, így ők már biztosan nálunk kezdhetik a középiskolai tanulmányaikat.
Büszkeséggel tölt el, hogy az iskolánkban tanuló diákoknak lehetőségük van ösztöndíjban részesülni. A nálunk is megszerezhető Szabóky Adolf Szakképzési Ösztöndíj az első, az adott tanévre vonatkozó kormányrendeletben meghatározott hiány-szakképesítések körébe tartozó szakképesítésre felkészítő, államilag támogatott nappali, iskolai rendszerű szakképzésben részt vevő tanulók részére, tanulmányi eredményük alapján nyújtható.

A következő tanévben induló hiány-szakképesítések, melyekkel ösztöndíjra jogosultak lehetnek a már felvételt nyert tanulóink: az asztalos, a villanyszerelő, a kőműves, a szociális gondozó és ápoló, valamint a gépi forgácsoló képzés. A tanuló tanulmányai végéig lehet jogosult az ösztöndíjra, melynek mértéke szakközépiskolai vagy szakiskolai tanulmányok esetében az első szakképzési
évfolyam első félévében egységesen havonta 10 000 forint, a további félévekben pedig a tanulmányi átlageredmény alapján akár havi 50.000 forint is lehet.

A következő fontos időpont az életünkben, a felsőoktatási ponthatárok nyilvánosságra kerülése, hiszen ott indul be igazán az esti tagozatos felnőttoktatási képzéseinkre való jelentkezési hullám.

Egészen a nyár végéig lehet benyújtani az igényt számos képzésünkre, melyekről az intézményünkben, a Kossuth utca 34. szám alatt személyesen is érdeklődhetnek.

Bízunk a sikeres tanévkezdésünkben, és köszönjük azt, hogy iskolánkat a hosszú évek alatt már ennyien megtisztelték bizalmukkal és minket választottak.

„Iskolánk eredményeiből, a legkiválóbbak dicsőségéből, a múlt tanulságaiból merítünk hitet, erőt, hogy a bicentenáriumig s tovább meg tudjuk őrizni e sokat megélt és bizonyított intézmény hírnevét, hitelét, vezető szerepét.”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit

2024. Április 17. 15:38, szerda | Helyi

Ujjé a Ligetben nagyszerű

A MEDVE Matek szervezői abban hisznek, hogy izgalmas és élvezettel teli szellemi kihívásokon keresztül bárki közelebb kerülhet a matematika világához.

2024. Április 16. 17:27, kedd | Helyi

Dobogós eredmény országos angol versenyen

Kiemelkedő eredményeket értek el a mórások a HEBE Kft. angol nyelvű országos egyfordulós levelezős egyéni és csapatversenyén.