Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2017. Január 24. 12:39, kedd | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Emlékezzünk együtt Lukács Ferencre

Emlékezzünk együtt Lukács Ferencre

Lukács Ferenc 2017. január 18-án, életének 67. évében eltávozott a földi életből. A Kiskunfélegyházi Zenebarátok Kórusa számára azonban pótolhatatlan veszteség adódott hirtelen elhunytával.

Nagyon sokan ismerhették őt korábbi vendéglátós és cipőboltos tevékenysége kapcsán, de életre szóló élményeket őrizhetnek róla azok is, akik az utóbbi másfél évtizedben tanítványai lehettek több képzési intézményben. Szakértelmének hiányát sokáig nehezen fogják pótolni.

Szeretett szűkebb családja és az 1995-ben általa alapított "nagy családja", a Kiskunfélegyházi Zenebarátok Kórusa számára azonban pótolhatatlan veszteség adódott hirtelen elhunytával. A kórus tevékenységét az utolsó leheletéig szívügyének tekintve segítette működését páratlan lelkesedésével. Nemcsak mint énekes, hanem az együttest működtető egyesület elnökeként, a pályázatok megírásával, a koncertek, kórustalálkozók, partnerkapcsolatok, utazások és vendéglátások megszervezésével és lebonyolításával, valamint anyagi hátterének biztosításával elévülhetetlen érdemeket szerzett a város kulturális életében. A város képviselő-testülete 2010-ben "Kiskunfélegyháza Város Közművelődéséért" kitüntető címmel jutalmazta tevékenységét.

Felejthetetlen emlékét sokan megőrizzük!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 12:11, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. május 5. - SZENT ISTVÁN TEMPLOM

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.