Városlista
2018. december 14, péntek - Szilárda

Hírek

2018. Április 16. 14:21, hétfő | Helyi
Forrás: Adrienn

Élményekben bővelkedett a Szakmák Éjszakája a Kossuth Iskolában is

Élményekben bővelkedett a Szakmák Éjszakája a Kossuth Iskolában is

Harmadik alkalommal kapcsolódott be a Kossuth Iskola a Szakmák Éjszakája országos rendezvényébe április 13-án.

Mint ahogy azt Ágoston Tibortól, a Kiskunhalasi SZC Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Szakképző Iskolájának igazgatójától megtudtuk az intézményben zajló esti programok lehetőséget biztosítanak arra, hogy a pályaválasztás előtt álló fiatalok és szüleik megismerkedjenek különféle szakmákkal és természetesen az iskolával is.

- Ez a nap jó alkalom arra, hogy megnézhessék közelebbről - sőt ki is próbálhassák - azokat a gépeket, melyekkel az egyes szakterületeken dolgoznak. Kézbe adjuk a fát, a lemezt és kovácsolhatnak, de akár varrhatnak, cukrászkodhatnak és természetesen a játszóházban is kellemesen el lehet tölteni az időt – nyilatkozta lapunknak az intézmény igazgatója.

De nemcsak a pályaválasztás előtt álló fiatalokra gondoltak a rendezvény megszervezésekor, hanem a végzős diákokra is, akik számára szakmai programokat biztosítottak a nap folyamán. Így például a DÉMÁSZ képviseletében megjelentek szívesen adtak felvilágosítást a tanulóknak a munkájukkal kapcsolatban. A fiataloknak lehetőségük nyílt tanuló szerződés kötésére is, illetve tájékozódhattak az iskola befejezése utáni elhelyezkedés lehetőségeiről. Az ehhez kapcsolódó látványosság természetesen sokakat vonzott az előadásra; a DÉMÁSZ jóvoltából emelőkosaras autóról ugyanis meg lehetett csodálni az iskola épületét a magasból is.

Noha a rendezvény leginkább a tájékoztatást célozza meg minden iskolában, mellett nem elhanyagolható a csapatépítő szerepe sem. A fiataloknak a programok megszervezésekor és az est folyamán lehetőségük nyílik tanáraikkal a tanórán kívüli kötetlen beszélgetésre és természetesen az egymás közötti tapasztalat cserére is, mely mindenképpen építi személyiségüket és egyéniségüket.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2018. December 13. 15:11, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Tekintsék meg portálunkon friss anyakönyvi híreinket.

2018. December 13. 13:50, csütörtök | Helyi

100 évesen sem utasít vissza egy jó kártyapartit

Kiskunfélegyháza szépkorú lakóját, Nagy Istvánnét otthonában kereste fel Balla László alpolgármester, hogy 100. születésnapja alkalmából városvezetésünk nevében felköszöntse.

2018. December 13. 10:39, csütörtök | Helyi

Közgés diákok országos sikere gépírásból és szövegszerkesztésből

A Magyar Gyorsírók és Gépírók Országos Szövetsége december 8-án rendezte meg Budapesten a dr. Kalotay Kálmán tanár úr emlékére szervezett országos bajnokság eredményhirdetését.

2018. December 13. 08:18, csütörtök | Helyi

Karácsonyi ünnepség a Göllesz iskolában

Karácsonyi ünnepséget rendez Balla László alpolgármester december 19-én, szerdán 17 órakor. Az 5. számú választókörzet önkormányzati képviselője.