Városlista
2018. július 17, kedd - Endre, Elek

Hírek

2018. Április 16. 14:21, hétfő | Helyi
Forrás: Adrienn

Élményekben bővelkedett a Szakmák Éjszakája a Kossuth Iskolában is

Élményekben bővelkedett a Szakmák Éjszakája a Kossuth Iskolában is

Harmadik alkalommal kapcsolódott be a Kossuth Iskola a Szakmák Éjszakája országos rendezvényébe április 13-án.

Mint ahogy azt Ágoston Tibortól, a Kiskunhalasi SZC Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Szakképző Iskolájának igazgatójától megtudtuk az intézményben zajló esti programok lehetőséget biztosítanak arra, hogy a pályaválasztás előtt álló fiatalok és szüleik megismerkedjenek különféle szakmákkal és természetesen az iskolával is.

- Ez a nap jó alkalom arra, hogy megnézhessék közelebbről - sőt ki is próbálhassák - azokat a gépeket, melyekkel az egyes szakterületeken dolgoznak. Kézbe adjuk a fát, a lemezt és kovácsolhatnak, de akár varrhatnak, cukrászkodhatnak és természetesen a játszóházban is kellemesen el lehet tölteni az időt – nyilatkozta lapunknak az intézmény igazgatója.

De nemcsak a pályaválasztás előtt álló fiatalokra gondoltak a rendezvény megszervezésekor, hanem a végzős diákokra is, akik számára szakmai programokat biztosítottak a nap folyamán. Így például a DÉMÁSZ képviseletében megjelentek szívesen adtak felvilágosítást a tanulóknak a munkájukkal kapcsolatban. A fiataloknak lehetőségük nyílt tanuló szerződés kötésére is, illetve tájékozódhattak az iskola befejezése utáni elhelyezkedés lehetőségeiről. Az ehhez kapcsolódó látványosság természetesen sokakat vonzott az előadásra; a DÉMÁSZ jóvoltából emelőkosaras autóról ugyanis meg lehetett csodálni az iskola épületét a magasból is.

Noha a rendezvény leginkább a tájékoztatást célozza meg minden iskolában, mellett nem elhanyagolható a csapatépítő szerepe sem. A fiataloknak a programok megszervezésekor és az est folyamán lehetőségük nyílik tanáraikkal a tanórán kívüli kötetlen beszélgetésre és természetesen az egymás közötti tapasztalat cserére is, mely mindenképpen építi személyiségüket és egyéniségüket.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2018. Július 16. 15:24, hétfő | Helyi

Több jármű ütközött össze a Gátér és Kiskunfélegyháza között

Két autó az árokba került a karambolt követően.

2018. Július 16. 15:03, hétfő | Helyi

3D street-art a Petőfi téren

A HOLLÓKÖR és Kiskunfélegyházi Képző és Iparművészek Egyesülete szervezésében 2018. július 17-én, kedden egész nap utcai aszfaltfestés a Petőfi téren.

2018. Július 16. 09:57, hétfő | Helyi

Elvesztette uralmát a jármű felett

Gátér felől Kiskunfélegyháza irányába közlekedett a 451-es számú főúton 2018. július 15-én 4 óra 30 perc körül egy 28 éves ladánybenei nő egy Fiattal.

2018. Július 15. 19:41, vasárnap | Helyi

Lótortát is készítettek a hátasoknak

Évtizedes múltja van már a Mezgé lovastáborának, amely olyan népszerű, hogy hirdetni sem kell, mert a gyerekek évről évre visszajárnak.