Városlista
2019. március 19, kedd - József

Hírek

2018. Április 16. 14:21, hétfő | Helyi
Forrás: Adrienn

Élményekben bővelkedett a Szakmák Éjszakája a Kossuth Iskolában is

Élményekben bővelkedett a Szakmák Éjszakája a Kossuth Iskolában is

Harmadik alkalommal kapcsolódott be a Kossuth Iskola a Szakmák Éjszakája országos rendezvényébe április 13-án.

Mint ahogy azt Ágoston Tibortól, a Kiskunhalasi SZC Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Szakképző Iskolájának igazgatójától megtudtuk az intézményben zajló esti programok lehetőséget biztosítanak arra, hogy a pályaválasztás előtt álló fiatalok és szüleik megismerkedjenek különféle szakmákkal és természetesen az iskolával is.

- Ez a nap jó alkalom arra, hogy megnézhessék közelebbről - sőt ki is próbálhassák - azokat a gépeket, melyekkel az egyes szakterületeken dolgoznak. Kézbe adjuk a fát, a lemezt és kovácsolhatnak, de akár varrhatnak, cukrászkodhatnak és természetesen a játszóházban is kellemesen el lehet tölteni az időt – nyilatkozta lapunknak az intézmény igazgatója.

De nemcsak a pályaválasztás előtt álló fiatalokra gondoltak a rendezvény megszervezésekor, hanem a végzős diákokra is, akik számára szakmai programokat biztosítottak a nap folyamán. Így például a DÉMÁSZ képviseletében megjelentek szívesen adtak felvilágosítást a tanulóknak a munkájukkal kapcsolatban. A fiataloknak lehetőségük nyílt tanuló szerződés kötésére is, illetve tájékozódhattak az iskola befejezése utáni elhelyezkedés lehetőségeiről. Az ehhez kapcsolódó látványosság természetesen sokakat vonzott az előadásra; a DÉMÁSZ jóvoltából emelőkosaras autóról ugyanis meg lehetett csodálni az iskola épületét a magasból is.

Noha a rendezvény leginkább a tájékoztatást célozza meg minden iskolában, mellett nem elhanyagolható a csapatépítő szerepe sem. A fiataloknak a programok megszervezésekor és az est folyamán lehetőségük nyílik tanáraikkal a tanórán kívüli kötetlen beszélgetésre és természetesen az egymás közötti tapasztalat cserére is, mely mindenképpen építi személyiségüket és egyéniségüket.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2019. Március 18. 20:43, hétfő | Helyi

Tudja mikor lesz ismét 20 fok nappal?

Vasárnap Baján 24,4 fokig emelkedett a hőmérséklet.

2019. Március 18. 20:34, hétfő | Helyi

Közös ellenzéki sajtótájékoztatót tartottak Kiskunfélegyházán

Március 14-én a Móra Ferenc Gimnázium előtt közös ellenzéki sajtótájékoztatót tartottak.

2019. Március 18. 19:59, hétfő | Helyi

Ünnepi koncertre invitálták a zenekedvelőket

A Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola hangversenytermében ünnepi koncertre várták a zenekedvelőket március 14-én.

2019. Március 18. 19:37, hétfő | Helyi

Zenére csilingeltek a verssorok

Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc ünnepének előestéjén irodalmi estet tartottak a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban.