Városlista
2018. április 24, kedd - György

Hírek

2018. Április 16. 14:21, hétfő | Helyi
Forrás: Adrienn

Élményekben bővelkedett a Szakmák Éjszakája a Kossuth Iskolában is

Élményekben bővelkedett a Szakmák Éjszakája a Kossuth Iskolában is

Harmadik alkalommal kapcsolódott be a Kossuth Iskola a Szakmák Éjszakája országos rendezvényébe április 13-án.

Mint ahogy azt Ágoston Tibortól, a Kiskunhalasi SZC Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Szakképző Iskolájának igazgatójától megtudtuk az intézményben zajló esti programok lehetőséget biztosítanak arra, hogy a pályaválasztás előtt álló fiatalok és szüleik megismerkedjenek különféle szakmákkal és természetesen az iskolával is.

- Ez a nap jó alkalom arra, hogy megnézhessék közelebbről - sőt ki is próbálhassák - azokat a gépeket, melyekkel az egyes szakterületeken dolgoznak. Kézbe adjuk a fát, a lemezt és kovácsolhatnak, de akár varrhatnak, cukrászkodhatnak és természetesen a játszóházban is kellemesen el lehet tölteni az időt – nyilatkozta lapunknak az intézmény igazgatója.

De nemcsak a pályaválasztás előtt álló fiatalokra gondoltak a rendezvény megszervezésekor, hanem a végzős diákokra is, akik számára szakmai programokat biztosítottak a nap folyamán. Így például a DÉMÁSZ képviseletében megjelentek szívesen adtak felvilágosítást a tanulóknak a munkájukkal kapcsolatban. A fiataloknak lehetőségük nyílt tanuló szerződés kötésére is, illetve tájékozódhattak az iskola befejezése utáni elhelyezkedés lehetőségeiről. Az ehhez kapcsolódó látványosság természetesen sokakat vonzott az előadásra; a DÉMÁSZ jóvoltából emelőkosaras autóról ugyanis meg lehetett csodálni az iskola épületét a magasból is.

Noha a rendezvény leginkább a tájékoztatást célozza meg minden iskolában, mellett nem elhanyagolható a csapatépítő szerepe sem. A fiataloknak a programok megszervezésekor és az est folyamán lehetőségük nyílik tanáraikkal a tanórán kívüli kötetlen beszélgetésre és természetesen az egymás közötti tapasztalat cserére is, mely mindenképpen építi személyiségüket és egyéniségüket.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2018. Április 24. 10:26, kedd | Helyi

Gálázott a Félegyháza, az Akasztó bánta

A nagy erőfeszítései ellenére gyenge tavaszt produkáló Akasztó látogatott a múlt héten a kalocsai vereség által felpaprikázott Kiskunfélegyháza otthonába a megye első osztály bajnokság 22. fordulójában.

2018. Április 24. 09:14, kedd | Helyi

Ingyenes buszjárat a Majálisra

Május 1-én a Szalai-Busz Kft. támogatásával ingyenes buszjáratok indulnak a Parkerdőbe az alábbi időpontokban:

2018. Április 24. 08:25, kedd | Helyi

Ma munkaszüneti nap van a rendőrségen

Az Országos Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a lakosságot, hogy Szent György nap, a Rendőrség napja alkalmából április 24-e a rendőrség állománya számára munkaszüneti nap.

2018. Április 23. 14:53, hétfő | Helyi

Május 1-jén, kedden nyitva lesz a piac

Tájékoztatjuk a kedves Vásárlókat, hogy a Kiskunfélegyházi Piac 2018. május 1-jén, kedden 5-13 óráig nyitva tart.