Városlista
2018. szeptember 20, csütörtök - Friderika

Hírek

2018. Április 16. 14:21, hétfő | Helyi
Forrás: Adrienn

Élményekben bővelkedett a Szakmák Éjszakája a Kossuth Iskolában is

Élményekben bővelkedett a Szakmák Éjszakája a Kossuth Iskolában is

Harmadik alkalommal kapcsolódott be a Kossuth Iskola a Szakmák Éjszakája országos rendezvényébe április 13-án.

Mint ahogy azt Ágoston Tibortól, a Kiskunhalasi SZC Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Szakképző Iskolájának igazgatójától megtudtuk az intézményben zajló esti programok lehetőséget biztosítanak arra, hogy a pályaválasztás előtt álló fiatalok és szüleik megismerkedjenek különféle szakmákkal és természetesen az iskolával is.

- Ez a nap jó alkalom arra, hogy megnézhessék közelebbről - sőt ki is próbálhassák - azokat a gépeket, melyekkel az egyes szakterületeken dolgoznak. Kézbe adjuk a fát, a lemezt és kovácsolhatnak, de akár varrhatnak, cukrászkodhatnak és természetesen a játszóházban is kellemesen el lehet tölteni az időt – nyilatkozta lapunknak az intézmény igazgatója.

De nemcsak a pályaválasztás előtt álló fiatalokra gondoltak a rendezvény megszervezésekor, hanem a végzős diákokra is, akik számára szakmai programokat biztosítottak a nap folyamán. Így például a DÉMÁSZ képviseletében megjelentek szívesen adtak felvilágosítást a tanulóknak a munkájukkal kapcsolatban. A fiataloknak lehetőségük nyílt tanuló szerződés kötésére is, illetve tájékozódhattak az iskola befejezése utáni elhelyezkedés lehetőségeiről. Az ehhez kapcsolódó látványosság természetesen sokakat vonzott az előadásra; a DÉMÁSZ jóvoltából emelőkosaras autóról ugyanis meg lehetett csodálni az iskola épületét a magasból is.

Noha a rendezvény leginkább a tájékoztatást célozza meg minden iskolában, mellett nem elhanyagolható a csapatépítő szerepe sem. A fiataloknak a programok megszervezésekor és az est folyamán lehetőségük nyílik tanáraikkal a tanórán kívüli kötetlen beszélgetésre és természetesen az egymás közötti tapasztalat cserére is, mely mindenképpen építi személyiségüket és egyéniségüket.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2018. Szeptember 20. 16:34, csütörtök | Helyi

Nyilvános olvasópróba a Magyar Dráma Napja alkalmából

Nyilvános olvasópróbát tartanak 2018. szeptember 21-én, pénteken 17 órától a Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 3. emeleti nagyteremben.

2018. Szeptember 20. 16:30, csütörtök | Helyi

Autómentes nap Kiskunfélegyházán

2018. szeptember 21-én, pénteken az Európai Mobilitási Hét keretében rendezi meg városunk az Autómentes Napot.

2018. Szeptember 20. 13:51, csütörtök | Helyi

Eredményesen versenyeztek a Turul Koppány Íjászai

2018. szeptember 8-án Kiskunfélegyházán rendezte meg a Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző Sport Egyesület a Dél-Alföldi Régiós Történelmi Versenysorozat 6. fordulóját, ami egyben a döntő helyszíne is volt.

2018. Szeptember 20. 12:58, csütörtök | Helyi

Emlékhellyel tisztelegnek a szervdonorok előtt Kiskunfélegyházán

Szakmai fórummal egybekötve avatják fel a kiskunfélegyházi Alsótemető megújult ravatalozójánál szeptember 26-án, szerdán azt az emlékművet, amelyet szervdonorok tiszteletére állítottak.