Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2016. December 21. 13:02, szerda | Helyi
Forrás: Adrienn

Együtt ünnepelték a karácsonyt a gazdaköri idősek

Együtt ünnepelték a karácsonyt a gazdaköri idősek

Évről-évre mindig a karácsony küszöbén kerül sor arra, hogy a Gazdakörök idősebb generációjának tiszteletére ünnepséget szervezzenek és megköszönjék a közösség megteremtéséért tett munkájukat.

Idén december 20-án került sor a hagyományőrző karácsonyi rendezvényre a Bugaci-úti Gazdakör Közösségi Házában.

Ván Jenő a térség önkormányzati képviselője a következőképpen köszöntötte az ünnepségen megjelenteket:
„Nincs jobb, mint együtt ünnepelni azzal a korosztállyal, akik megalkották a galambosi, haleszi gazdakör egészét. Visszaadni ugyan nem tudjuk azt, amit kaptunk tőlük, de bízunk benne, hogy mindig akadnak olyanok, akik tovább viszik a gazdaköri közösség összetartó szellemiségét. S amikor majd mi a hetvenes éveinket tapossuk, akkor a mostani fiatalok is meg fognak hívni ide minket a közösségi házba, hogy részesei lehessünk az ünnepeiknek. Tudom és érzem, hogy az elkövetkező generáció is képes lesz ezt a közösséget, barátságot és családias légkört fenntartani a jövőben.”

Ünnepi köszöntőjét követően megköszönte az ünnepség létrejöttében közreműködőknek a segítséget, külön kiemelve Rádi András és Serfőző Istvánné Betti tanyagondnok nevét.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatának nevében Csányi József polgármester szólt az ünneplőkhöz: „Egy város ereje mindig abban mutatkozik meg, hogy milyen civil szervezetei vannak. Ezeknek a civil szervezeteknek a magját Önök alkotják: a Nagyszőlő-úti Gazdakör, a Haleszi Gazdakör és a Selymesi Gazdakör. Mindig szívesen emlékezünk azokra a rendezvényekre – szüreti felvonulásra, újkenyér megszentelésére, aratófesztiválra – amelyek a gazdakörök nélkül nem jöhettek volna létre. Nincs annál nagyobb öröm, mint látni, hogy a városunkban szervezett ünnepségeken és rendezvényeken ugyanúgy, mint a gazdakörökben, milyen sokan megjelennek. Jó tudni, hogy a térségben nagyon erős a közösségi szellem. Ebben az összetartásban rejlik városunk ereje. Az pedig tényleg valódi érték, hogy olyan képviselői vannak Kiskunfélegyházának, mint Ván Jenő, aki szívvel-lélekkel kiáll a körzetébe tartozó emberekért és minden igyekezetével azon van, hogy képviselőtársaival együtt építse, szépítse városunkat és annak térségét.”

Az ünnepi beszédeket követően Hajagos Gyula atya osztotta meg gondolatait a megjelentekkel. Beszédében a világosság és a sötétség lelkünkben rejlő mibenlétét taglalta. Szavaival utat mutatott karácsony ünnepének igazi szeretetben való megéléséhez.

A gazdaköri ünnepséget a Nagyszőlő-úti óvodások műsora, Varga Katica a Magyar Örökség Díjas Credo együttes tagja gitárjátéka és dalai, a Félegyházi Citerazenekar és Népdalkör előadása színesítette. Azt est zárásaként pedig Alexander bűvész szórakoztatta el a megjelent vendégeket. A szórakoztató műsort finom vacsora és kellemes hangulatú mulatság zárta.

Címkék: gazdakör, Ván Jenő

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok

2024. Április 30. 09:08, kedd | Helyi

Forgalmirend-változás a Zöld Nap alatt

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a járművezetőket, hogy május 2-án, csütörtökön 08:00-11:00-ig a Zöldnap nap miatt az alábbi forgalmirend változásra számíthatnak:

2024. Április 30. 09:03, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok: