Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2015. Június 28. 13:11, vasárnap | Helyi
Forrás: Gulyás Zsuzsanna

Egy nyári éjszaka a múzeumban

Egy nyári éjszaka a múzeumban

A hagyományoknak megfelelően a Kiskun Múzeum ebben az esztendőben is csatlakozott a Múzeumok Éjszakája országos rendezvénysorozathoz. Az éjszakába nyúló programokkal június 27-én várták az érdeklődőket.

A Kiskun Múzeum, valamint a Petőfi Sándor Városi Könyvtár és Művelődési Központ szervezésének köszönhetően ez az éjszaka más volt mint a többi. A Móra Ferenc Emlékház, a Petőfi Sándor Emlékház és a Kiskun Múzeum is nyitott kapukkal és változatás programokkal fogadta az érdeklődőket június 27-én. A délután folyamán kézműves foglalkozásra, bábelőadásra, táncházra és tárlatjáróra invitálták a kicsiket és nagyokat egyaránt. Késő délután aztán dobpergés toborozta a járókelőket. A Kiskunfélegyházi Koncertfúvós Zenekar tagjainak közreműködésével indult el a menet elsőként a Petőfi-házba, ahol a Kiskunfélegyházi Képző- és Iparművészek, a Holló László- és a Terescsényi Endre Képzőművész Kör, valamint a Wesel Hugó Fotókör nyitott műhelyének munkájába csöppenhettek a résztvevők. Miután mindenki szétnézett az alkotások között és a bátrabbak kipróbálták kézügyességüket a menet a Kiskun Múzeumba indult. A Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozat programjait a Kiskunfélegyházi Alapfokú Művészeti Iskola műsora nyitotta. Őket Félegyházi Táncszínház „Ez a vonat, ha elindult…” című táncjátéka követte. Az este folyamán fellépett a Swing Cats, valamint a Gypo Circus együttes.
Természetesen az éjszaka ezúttal sem telhetett gyertyás tárlatvezetés nélkül. Az érdeklődőket a Börtönmúzeum felfedezésében a múzeum dolgozói segítették, miközben érdekes információkat osztottak meg a börtön történetéről és az ott raboskodó betyárokról.
Az éjszakát a múzeumban tűzzsonglőr bemutató és tűzugrás zárta.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok

2024. Április 30. 09:08, kedd | Helyi

Forgalmirend-változás a Zöld Nap alatt

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a járművezetőket, hogy május 2-án, csütörtökön 08:00-11:00-ig a Zöldnap nap miatt az alábbi forgalmirend változásra számíthatnak: