Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2017. Április 13. 12:15, csütörtök | Helyi
Forrás: Adrienn

Befejeződött a Mónus Illés utcai társasház energetikai felújítása

Befejeződött a Mónus Illés utcai társasház energetikai felújítása

Újabb társasház lakói örvendhetnek a városközpontban. Lezárult a felújítása a Mónus Illés u. 2/A-B. sz. alatti lakótömbnek.

Sajnos a hosszú tél miatt jóval tovább tartott az Otthon Melege Program kivitelezése a Mónus Illés u. 2/A-B. sz. alatti társasháznak, de ma (április 13-án) végre átadásra került a lakótömb.

Mint ahogy azt Csányi Józseftől, Kiskunfélegyháza polgármesterétől megtudtuk, a Képviselőtestület a 2016. évi költségvetéséből 51 millió forintot biztosított hat társasház felújításához. A 2003-ban még panelprogramként zajlott társasház felújításokat idő közben felváltotta az Otthon Melege Program, mely a szigetelésen és nyílászáró cserén túl már a fűtés korszerűsítésének és a kémény bélelésének lehetőségét is magába foglalja.

A Mónus Illés utcai lakótömbben is megtörtént az épületgépészeti korszerűsítés, komplett nyílászáró csere, a homlokzatra, tetőre is új szigetelőanyag került. A lakók az esztétikum mellett később a hasznát is élvezhetik, hiszen a nyári kánikulában nem fog átforrósodni az épület, a téli fűtésszezonban pedig jóval több pénz maradhat a tárcájukban, arról nem is beszélve, hogy a felújítást követően a lakások értéke is megemelkedett – mondta Szamosi Endre, a körzet önkormányzati képviselője az átadás kapcsán. Azt is megtudhattuk, hogy az épülettömb 1977-ben épült olyan technikával, amely már akkor sem volt korszerű. Mint a körzet képviselője igazán elérkezettnek látta az időt az energetikai felújítás kivitelezésére.

Bense Zoltán, a lakáspolitikáért felelős szakbizottság elnöke az ünnepélyes szalag átvágást megelőzően elmondta, hogy a helyi lakáspolitikának fontos a városunkban lévő társasházak felújításának támogatása, hiszen a város lakásállományának 22 százaléka iparosított technikával épült. Az elmúlt tizenhárom év panelprogramja eddig ezer lakás felújítását eredményezte, amihez az önkormányzat megközelítőleg 200 millió forint támogatást biztosított. Jelenleg a már végéhez közelítő energetikai felújítások 400 millió forint összértékűek, amelynek köszönhetően 151 lakás újul meg 2017. május 31-ig a Horváth Zoltán u. 2-4-6. és Kossuth u. 14. sz. alatti társasházak felújításának befejezésével.

A Mónus Illés u. 2/A. ill. 2/B. sz. alatti társasházak energetikai felújítását a város önkormányzata a beruházási költség 15 százalékát kitevő mértékben – összesen 11.249.742 forinttal – támogatta, így az energetikai korszerűsítés mellett az életveszélyes gyűjtőkéményeket is sikerült felújítani.

Az átadó ünnepségen Dr. Majoros Györgyné közös képviselő asszony és Szamosi Endre, a körzet önkormányzati képviselője közösen vágták át a nemzeti színű szalagot.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 10:00, kedd | Helyi

Matematikával folytatódott az írásbeli érettségi

Matematikával folytatódott kedd reggel 9 órától az írásbeli érettségi.

2024. Május 07. 09:50, kedd | Helyi

A sok cukor és koffein a vizsgázók ellensége

A sok kávé és energiaital, illetve a cukros ételek és italok inkább rontják a vizsgára készülők teljesítményét.

2024. Május 07. 09:19, kedd | Helyi

Lánglovagok versenye, majdnem dobogósok lettünk

A dobogóról egy hajszállal maradt le a Bács-Kiskun vármegyei csapat az országos kismotorfecskendő-szerelő versenyen.

2024. Május 07. 08:49, kedd | Helyi

Hidegfront hoz esőt és lehűlést a héten

Hidegfront érkezett megélénkülő széllel és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar.