Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2015. November 08. 10:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Szabad Föld

Becsúszhat a csigaadó

Becsúszhat a csigaadó

Megadóztatná a kormány az erdőn és mezőn magánszemélyek által gyűjtött és felvásárlónak eladott gombát, csigát, gyógynövényt.

Az adózásról szóló tervezet alkotói szerint a természetben gyűjtött termények értékesítése során legalább 25%-os jövedelemre tesz szert a gyűjtögető.
Ezt eddig nem adóztatták, de a tervek szerint a jövőben igen, mégpedig úgy, hogy az említett terménykör felvásárlójának kell levonnia a kifizetett árból. Az ügyletről a felvásárló két példányban vételi jegyet állít ki – feltüntetve rajta a magánszemély nevét, adóazonosító jelét (ennek hiányában személyazonosító adatait és lakcímét), az átvett termény megnevezését, mennyiségét, ellenértékét, a levont adót –, melynek egy példányát átadja a magánszemélynek, a másik példányát pedig az adózással összefüggő iratok megőrzésére előírt határidőig tárolja. E jövedelemmel összefüggésben a felvásárlót, illetve a magánszemélyt egyéb, közteherrel összefüggő kötelezettség nem terheli – olvasható a tervezetben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 14:39, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok