Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2015. Március 19. 19:21, csütörtök | Helyi
Forrás: Gulyás Zsuzsanna

Barangolás a Keleti Alpok legszebb tájain

Barangolás a Keleti Alpok legszebb tájain

E címmel tartott előadást dr. Karancsi Zoltán tanszékvezető egyetemi docens március 19-én a könyvtár Földrajzi Szabadegyetemi sorozatának keretében. Bevezetőt mondott Bense Zoltán hegymászó.

A könyvtár a Nemzeti Kulturális Alap pályázatának köszönhetően valósítja meg a Földrajzi Szabadegyetemi sorozatot. Ez alkalommal dr. Karancsi Zoltán tanszékvezető egyetemi docens kalauzolta az érdeklődőket a Keleti Alpok legszebb tájaira. Bense Zoltán a megnyitó beszédében elmondta: dr. Karancsi Zoltán Európa legnagyobb részét bejárta, de megfordult Ázsiában, Afrikában és Amerikában is. Tavaly novemberben az Egyesült Államokban szerzett élményeiről számolt be az érdeklődőknek.
dr. Karancsi Zoltán elsőként az Alpokat mutatta be földrajzi szempontból. A résztvevők a hegység kialakulását, kőzetfelépítését ismerhették meg. Ezt követően pedig a Keleti Alpok változatosságáról tartotta meg előadását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 10:58, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Pünkösdvasárnap, a Szentlélek kiáradásának főünnepe – 2024. május 19.

2024. Május 17. 19:42, péntek | Helyi

A digitális dzsungelben is van létjogosultsága a grafikáknak

A Holló László Képzőművész Kör Grafikai Szakkörének kiállítása nyitotta meg a Városalapítók hete programsorozatát május 17-én (pénteken) az Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhelyben.

2024. Május 17. 10:17, péntek | Helyi

Erőszakkal akarta rávenni

Vádemelést javasolnak azzal az idős férfival szemben a kiskunfélegyházi rendőrök, aki az utcán kezdte ütlegelni korábbi élettársát azért, hogy rábírja a visszaköltözésre.

2024. Május 17. 09:48, péntek | Helyi

MME: nem kell félni az ártalmatlan tőrösdarazsaktól

Májustól lehet számítani a termetes tőrösdarazsak feltűnésére, de ezek a rovarok az emberekre, a háziállatokra nem veszélyesek - figyelmeztet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesült (MME)