Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2016. Február 02. 15:00, kedd | Helyi
Forrás: Adrienn

Az győz, aki a legszebben ír!

Az győz, aki a legszebben ír!

Immáron 5. alkalommal rendezik meg városunkban a Göllesz Viktor Általános Iskolában a Szépen író versenyt a sajátos nevelési igényű gyermekek számára.

Mintegy 82 tanuló érkezett a Kiskunfélegyházi Járás 10 iskolájából. 5 kategóriában írják ki évről-évre ezt a versenyt, korosztályok szerinti csoportosításban 1-2. osztály, 3-4. osztály, 5-6. osztály, 7-8. osztály és a középiskolás kategória.

A gyerekek korosztálynak megfelelő szöveget kapnak, amelyet le kell másolniuk kézírással. A cél az, hogy minél szebben, ügyelve a külalakra, és minél pontosabban, tévesztés nélkül másolják át a szöveget – tudtuk meg a versennyel kapcsolatban az intézmény igazgatójától Rácz Eleonórától.

Örömmel tölti el az igazgató asszonyt, hogy minden verseny alkalmával nagyon szép munkákat bírálhatnak el, ami különösen nagy érték a mai – jobbára számítógépes és írógépes írást előtérbe helyező – világunkban, arról nem is beszélve, hogy az említett írások mind-mind sajátos nevelési igényű gyermekek keze munkái.
Minden korosztálynál három vagy négy pedagógus zsűrizi a munkákat és ez alapján osztják majd ki az első három helyezett számára az oklevelet és az apró ajándékot. Ezen kívül az első három legszebben író diák juthat tovább a megyei vetélkedőre minden kategóriából, a megyei első három helyezett pedig megmérettetheti magát országos szinten is.

Az országos versenyt szintén minden évben megrendezi a Sajátos Nevelési Igényű Tehetségeket Segítő Tanács és a Tehetségműhely Közhasznú Alapítvány - mint a tanács adminisztratív és végrehajtó szerve – Magyarországon működő közoktatási intézmények sajátos nevelési igényű (SNI) és beilleszkedési, tanulási, magatartási (BTM) nehézségekkel küzdő gyermekek számára. Remélhetőleg a városunkban tanuló gyermeknek is sikerélményeket tartogatnak az előttük álló megmérettetések.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 08:23, hétfő | Helyi

Oktatási Hivatal: ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival ma kezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka.

2024. Május 06. 07:29, hétfő | Helyi

Sok kiváló tanuló kezdi meg érettségi vizsgáit a Móra Ferenc Gimnáziumban

A Móra Ferenc Gimnázium 2024. május 3-án (pénteken) tartotta ballagási ünnepségét.

2024. Május 05. 12:12, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. május 5. - HÚSVÉT 6. VASÁRNAPJA

2024. Május 05. 12:11, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. május 5. - SZENT ISTVÁN TEMPLOM