Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2015. Július 25. 09:00, szombat | Helyi
Forrás: hvg

Ami menő: görögdinnye és uborka a pohárban

Ami menő: görögdinnye és uborka a pohárban

Teljesen felesleges bizonygatni, mennyire jólesik a mostani fülledt estéken egy pohár jéghideg limonádé vagy koktél. A klasszikus ízek mellett minden szezonnak megvannak a maga sztárjai a poharakban.

Az idén a virágos ízek - a rózsa és a levendula -, valamint az uborka és a görögdinnye visz mindent, de a fűszerek is bekéredzkednek az italokba. Legalábbis ezt tudtuk meg Hlatky-Schlichter Huberttől, aki három belvárosi helyen is gondoskodik róla, nehogy kitikkadjanak a vendégek.

„Nagyon szeretik az uborkás vizünket, valamint a fűszernövényekkel fuzionált limonádékat, jeges teákat is. Örök és legnagyobb kedvencnek talán a Paloma mondható, ami egy grapefruit és tequila alapú koktél, de az Aperol Spritz is rendkívül népszerű”- mondja, hozzátéve, hogy érdemes kipróbálni szokatlanabb ízkombinációkat is.

„Sokan ódzkodnak az újdonságoktól, pláne ha külön-külön is érdekesek az ízek, de egy kis győzködés és kóstoló után aztán elcsodálkoznak az összhatáson. Remekül harmonizál például a rózsabors az eperrel, a bazsalikom a málnával, vagy a chili a passion fruit-tal” – állítja Hlatky, akinek egyébként a személyes kedvence a rózsaszirmos gin tonic.

Nem ördöngösség otthon sem keverni egy-egy ütős limonádét vagy koktélt. Kaptunk is recepteket, ki lehet próbálni:

Mentás elixír

  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 lime
  • 4 szem szőlő
  • 2-3 mentalevél
  • 4 cl Irsai Olivér szőlőpálinka
  • 1 dl szóda

Néhány szőlőszemet összetörünk egy evőkanál porcukorral a pohárban, majd egy fél lime levét rácsurgatjuk. Ezt alaposan elkeverjük a mentalevelekkel, majd ráöntjük az Irsai Olivér szőlőpálinkát. Feltöltjük a poharat jéggel és lazítunk az italon szódával. (1 főre)

Summer Punch

  • 2 szelet görögdinnye
  • 4 evőkanál cukorszirup
  • 1 citrom
  • 4cl vodka
  • fél üveg habzóbor
  • friss gyümölcsök (ízlés szerint)

Turmixgépben eldolgozunk 4 evőkanál cukorszirupot és egy citrom levét friss kimagozott görögdinnyével. Hozzáadjuk a vodkát. Behűtjük, szervírozás előtt felöntjük habzóborral és még ízlésünk s tetszésünk szerint friss gyümölcsöket adunk hozzá. (2 főre)

Uborkás, bodzás limonádé

  • 1dl bodzaszörp
  • 3 citrom
  • negyed uborka
  • 1,75 l szóda

Bodzaszörppel készítjük, amihez hozzáadjuk a citrus kifacsart, leszűrt levét, majd a vékonyra szeletelt kígyóuborkát, és felöntjük a szódával (vagy mentes vízzel). Kancsóba töltve néhány percig pihentetjük a hűtőben szervírozás előtt. (4 főre)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 14:39, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok