Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2016. Április 17. 14:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Szabad Föld

Allergiából asztma

Allergiából asztma

A pollenallergiások idén nem sokat pihenhettek, az enyhe tél miatt korán kezdődött a szezon.

A túlérzékeny beteg tüsszög, köhög, viszket a szeme, az orra. Az allergia jellege azonban változhat, előfordulhat, hogy az első évben csak a parlagfű okoz kellemetlen tüneteket, majd más fűfélék is – így a szezon egyre hosszabbra nyúlik.

Megesik, hogy a kezdeti szénanátha később asztmává is súlyosbodik, figyelmeztet dr. Balogh Katalin allergológus, a Budai Allergiaközpont főorvosa. Az allergiás gyulladás ekkor már nem csupán az orr nyálkahártyáján jelenik meg, hanem a mélyebb légutakban is. Az asztma a légutak krónikus gyulladásával jár, nehézlégzés, köhögési roham, mellkasi szorító érzés kísérheti. A tüneteket nem csupán a pollenek és egyéb allergének súlyosbíthatják, hanem többek közt a dohányfüst, a légszennyezettség és a stressz is.
A főorvos azt ajánlja, hogy a betegek évről évre végeztessék el az allergiavizsgálatot, és kezdjék el szedni a megfelelő szereket – így megelőzhetik a tünetek súlyosbodását. A kutatások szerint az allergén immunterápia képes leginkább megállítani a tünetek romlását.

Címkék: allergia, Asztma, levegő, tüdő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok

2024. Április 30. 09:08, kedd | Helyi

Forgalmirend-változás a Zöld Nap alatt

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a járművezetőket, hogy május 2-án, csütörtökön 08:00-11:00-ig a Zöldnap nap miatt az alábbi forgalmirend változásra számíthatnak: