Városlista
2018. január 22, hétfő - Vince

Hírek

2017. December 03. 09:53, vasárnap | Helyi
Forrás: Adrienn

Add a legértékesebbet karácsonyra szeretteidnek: az idődet!

Add a legértékesebbet karácsonyra szeretteidnek: az idődet!

E gondolatok jegyében gyújtotta meg Félegyháza polgármestere Csányi József december 2-án városunk adventi koszorújának első gyertyáját.

A polgármester köszöntőjében elmondta, hogy karácsonykor nem a drága ajándékokra kell pazarolni pénzünket, hanem a szívünket kell szeretettel megtölteni. Mindenkit arra biztatott, hogy annak a tudatában töltse az időt szeretteivel, hogy ezáltal a legértékesebb ajándékot adja nekik. De arra is figyelmeztetett városunk első embere, hogy ne csak karácsonykor tegyük ezt, hanem az év minden napján, mert akkor a szeretet lángja örökké lobogni fog.

Csányi József polgármester köszöntőjét követően Lezsák Sándor országgyűlési képviselő beszélt személyes érzéseiről és az ünnephez kapcsolódó kedves emlékeiről.
- Az adventi várakozásban minden esztendőben előkeresem azt a jegyzetlapot, amit Édesanyám diktált le. Szenteste ezeket a sorokat, amikor meggyújtjuk a gyertyát és a csillagszórót mindig felidézzük, gyermekeimmel, unokáimmal együtt – osztotta meg saját karácsonyi ünnepük legfontosabb pillanatait az országgyűlés alelnöke.

A köszöntők zárásaként pedig Hajagos Gyula plébános mondta el a hívő emberek szemszögéből karácsony ünnepének jelentőségét. Beszédében elmondta, hogy a Jézus születésekor ujjongtak az angyalok, a betlehemi pásztorok, mert ők tudták ki is az a kisgyermek, aki eljött az emberek közé karácsony éjjelén. Ő a Megváltó, aki a legtöbbet adta az emberiségnek: Önmagát.

A gyertyagyújtás ünnepségének pillanatait a Batthyány iskola és az Alapfokú Művészeti Iskola növendékei tették meghitté és fennköltté hangulatos előadásukkal.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2018. Január 22. 14:02, hétfő | Helyi

Járművezetéstől eltiltott sofőröket vettek őrizetbe Kiskunfélegyházán

Egy nap alatt két járművezetőt vettek őrizetbe a kiskunfélegyházi rendőrök.

2018. Január 22. 11:24, hétfő | Helyi

Március másodikáig lehet pályázni

Nagycsaládosoknak hirdet pályázatot a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány az Erzsébet-program keretében

2018. Január 22. 11:19, hétfő | Helyi

Mire figyeljünk a biztosítás megkötésénél?

Javában tart a tél és ez kedvez a síelés és egyéb téli sportok, utazások szerelmeseinek. De minden utazás akkor pihentető, ha nyugalomban telik.

2018. Január 21. 16:00, vasárnap | Helyi

Szabadság, spinning, szerelem....

Kinek, mikor és miért érdemes elkezdeni?