Városlista
2018. július 17, kedd - Endre, Elek

Hírek

2017. December 03. 09:53, vasárnap | Helyi
Forrás: Adrienn

Add a legértékesebbet karácsonyra szeretteidnek: az idődet!

Add a legértékesebbet karácsonyra szeretteidnek: az idődet!

E gondolatok jegyében gyújtotta meg Félegyháza polgármestere Csányi József december 2-án városunk adventi koszorújának első gyertyáját.

A polgármester köszöntőjében elmondta, hogy karácsonykor nem a drága ajándékokra kell pazarolni pénzünket, hanem a szívünket kell szeretettel megtölteni. Mindenkit arra biztatott, hogy annak a tudatában töltse az időt szeretteivel, hogy ezáltal a legértékesebb ajándékot adja nekik. De arra is figyelmeztetett városunk első embere, hogy ne csak karácsonykor tegyük ezt, hanem az év minden napján, mert akkor a szeretet lángja örökké lobogni fog.

Csányi József polgármester köszöntőjét követően Lezsák Sándor országgyűlési képviselő beszélt személyes érzéseiről és az ünnephez kapcsolódó kedves emlékeiről.
- Az adventi várakozásban minden esztendőben előkeresem azt a jegyzetlapot, amit Édesanyám diktált le. Szenteste ezeket a sorokat, amikor meggyújtjuk a gyertyát és a csillagszórót mindig felidézzük, gyermekeimmel, unokáimmal együtt – osztotta meg saját karácsonyi ünnepük legfontosabb pillanatait az országgyűlés alelnöke.

A köszöntők zárásaként pedig Hajagos Gyula plébános mondta el a hívő emberek szemszögéből karácsony ünnepének jelentőségét. Beszédében elmondta, hogy a Jézus születésekor ujjongtak az angyalok, a betlehemi pásztorok, mert ők tudták ki is az a kisgyermek, aki eljött az emberek közé karácsony éjjelén. Ő a Megváltó, aki a legtöbbet adta az emberiségnek: Önmagát.

A gyertyagyújtás ünnepségének pillanatait a Batthyány iskola és az Alapfokú Művészeti Iskola növendékei tették meghitté és fennköltté hangulatos előadásukkal.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2018. Július 16. 15:24, hétfő | Helyi

Több jármű ütközött össze a Gátér és Kiskunfélegyháza között

Két autó az árokba került a karambolt követően.

2018. Július 16. 15:03, hétfő | Helyi

3D street-art a Petőfi téren

A HOLLÓKÖR és Kiskunfélegyházi Képző és Iparművészek Egyesülete szervezésében 2018. július 17-én, kedden egész nap utcai aszfaltfestés a Petőfi téren.

2018. Július 16. 09:57, hétfő | Helyi

Elvesztette uralmát a jármű felett

Gátér felől Kiskunfélegyháza irányába közlekedett a 451-es számú főúton 2018. július 15-én 4 óra 30 perc körül egy 28 éves ladánybenei nő egy Fiattal.

2018. Július 15. 19:41, vasárnap | Helyi

Lótortát is készítettek a hátasoknak

Évtizedes múltja van már a Mezgé lovastáborának, amely olyan népszerű, hogy hirdetni sem kell, mert a gyerekek évről évre visszajárnak.