Városlista
2018. április 22, vasárnap - Csilla

Hírek

2017. December 03. 09:53, vasárnap | Helyi
Forrás: Adrienn

Add a legértékesebbet karácsonyra szeretteidnek: az idődet!

Add a legértékesebbet karácsonyra szeretteidnek: az idődet!

E gondolatok jegyében gyújtotta meg Félegyháza polgármestere Csányi József december 2-án városunk adventi koszorújának első gyertyáját.

A polgármester köszöntőjében elmondta, hogy karácsonykor nem a drága ajándékokra kell pazarolni pénzünket, hanem a szívünket kell szeretettel megtölteni. Mindenkit arra biztatott, hogy annak a tudatában töltse az időt szeretteivel, hogy ezáltal a legértékesebb ajándékot adja nekik. De arra is figyelmeztetett városunk első embere, hogy ne csak karácsonykor tegyük ezt, hanem az év minden napján, mert akkor a szeretet lángja örökké lobogni fog.

Csányi József polgármester köszöntőjét követően Lezsák Sándor országgyűlési képviselő beszélt személyes érzéseiről és az ünnephez kapcsolódó kedves emlékeiről.
- Az adventi várakozásban minden esztendőben előkeresem azt a jegyzetlapot, amit Édesanyám diktált le. Szenteste ezeket a sorokat, amikor meggyújtjuk a gyertyát és a csillagszórót mindig felidézzük, gyermekeimmel, unokáimmal együtt – osztotta meg saját karácsonyi ünnepük legfontosabb pillanatait az országgyűlés alelnöke.

A köszöntők zárásaként pedig Hajagos Gyula plébános mondta el a hívő emberek szemszögéből karácsony ünnepének jelentőségét. Beszédében elmondta, hogy a Jézus születésekor ujjongtak az angyalok, a betlehemi pásztorok, mert ők tudták ki is az a kisgyermek, aki eljött az emberek közé karácsony éjjelén. Ő a Megváltó, aki a legtöbbet adta az emberiségnek: Önmagát.

A gyertyagyújtás ünnepségének pillanatait a Batthyány iskola és az Alapfokú Művészeti Iskola növendékei tették meghitté és fennköltté hangulatos előadásukkal.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2018. Április 21. 14:00, szombat | Helyi

Megjelent az idei Tehetségbarát Önkormányzat Díj pályázati felhívása

Folyamatosan jelennek meg pályázatok, amivel a tehetséges diákokat segítik. Az Új Nemzedék Központ az önkormányzatokat támogatja azzal a céllal, hogy segítsék a tehetségeket.

2018. Április 21. 13:19, szombat | Helyi

Hét év után zárták le a petőfiszállási gyilkosság aktáját

A nyomozást befejezve vádemelést javasolnak a Bács-Kiskun megyei nyomozók.

2018. Április 21. 12:18, szombat | Helyi

Használjuk ki a jó időt, nem tart sokáig!

Napsütésés hétvégénk lesz, mindkét napon országszerte kifogástalan időjárással. Vasárnap már megjelennek felhők az égen, de komolyabb fordulatot csak a hétfő hoz, záporokkal és zivatarokkal.

2018. Április 21. 08:20, szombat | Helyi

A lovász szakma versenyén ismét túlerőben voltak a lányok

Mindössze 4 fiú szállt versenybe a 11 lánnyal szemben a Lovász Szakma Kiváló Tanulója Versenyen, melynek immáron harmadik alkalommal adott otthont a félegyházi mezőgazdasági iskola.