Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. December 03. 09:53, vasárnap | Helyi
Forrás: Adrienn

Add a legértékesebbet karácsonyra szeretteidnek: az idődet!

Add a legértékesebbet karácsonyra szeretteidnek: az idődet!

E gondolatok jegyében gyújtotta meg Félegyháza polgármestere Csányi József december 2-án városunk adventi koszorújának első gyertyáját.

A polgármester köszöntőjében elmondta, hogy karácsonykor nem a drága ajándékokra kell pazarolni pénzünket, hanem a szívünket kell szeretettel megtölteni. Mindenkit arra biztatott, hogy annak a tudatában töltse az időt szeretteivel, hogy ezáltal a legértékesebb ajándékot adja nekik. De arra is figyelmeztetett városunk első embere, hogy ne csak karácsonykor tegyük ezt, hanem az év minden napján, mert akkor a szeretet lángja örökké lobogni fog.

Csányi József polgármester köszöntőjét követően Lezsák Sándor országgyűlési képviselő beszélt személyes érzéseiről és az ünnephez kapcsolódó kedves emlékeiről.
- Az adventi várakozásban minden esztendőben előkeresem azt a jegyzetlapot, amit Édesanyám diktált le. Szenteste ezeket a sorokat, amikor meggyújtjuk a gyertyát és a csillagszórót mindig felidézzük, gyermekeimmel, unokáimmal együtt – osztotta meg saját karácsonyi ünnepük legfontosabb pillanatait az országgyűlés alelnöke.

A köszöntők zárásaként pedig Hajagos Gyula plébános mondta el a hívő emberek szemszögéből karácsony ünnepének jelentőségét. Beszédében elmondta, hogy a Jézus születésekor ujjongtak az angyalok, a betlehemi pásztorok, mert ők tudták ki is az a kisgyermek, aki eljött az emberek közé karácsony éjjelén. Ő a Megváltó, aki a legtöbbet adta az emberiségnek: Önmagát.

A gyertyagyújtás ünnepségének pillanatait a Batthyány iskola és az Alapfokú Művészeti Iskola növendékei tették meghitté és fennköltté hangulatos előadásukkal.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.