Városlista
2018. október 23, kedd - Gyöngyi

Hírek

2017. December 03. 09:53, vasárnap | Helyi
Forrás: Adrienn

Add a legértékesebbet karácsonyra szeretteidnek: az idődet!

Add a legértékesebbet karácsonyra szeretteidnek: az idődet!

E gondolatok jegyében gyújtotta meg Félegyháza polgármestere Csányi József december 2-án városunk adventi koszorújának első gyertyáját.

A polgármester köszöntőjében elmondta, hogy karácsonykor nem a drága ajándékokra kell pazarolni pénzünket, hanem a szívünket kell szeretettel megtölteni. Mindenkit arra biztatott, hogy annak a tudatában töltse az időt szeretteivel, hogy ezáltal a legértékesebb ajándékot adja nekik. De arra is figyelmeztetett városunk első embere, hogy ne csak karácsonykor tegyük ezt, hanem az év minden napján, mert akkor a szeretet lángja örökké lobogni fog.

Csányi József polgármester köszöntőjét követően Lezsák Sándor országgyűlési képviselő beszélt személyes érzéseiről és az ünnephez kapcsolódó kedves emlékeiről.
- Az adventi várakozásban minden esztendőben előkeresem azt a jegyzetlapot, amit Édesanyám diktált le. Szenteste ezeket a sorokat, amikor meggyújtjuk a gyertyát és a csillagszórót mindig felidézzük, gyermekeimmel, unokáimmal együtt – osztotta meg saját karácsonyi ünnepük legfontosabb pillanatait az országgyűlés alelnöke.

A köszöntők zárásaként pedig Hajagos Gyula plébános mondta el a hívő emberek szemszögéből karácsony ünnepének jelentőségét. Beszédében elmondta, hogy a Jézus születésekor ujjongtak az angyalok, a betlehemi pásztorok, mert ők tudták ki is az a kisgyermek, aki eljött az emberek közé karácsony éjjelén. Ő a Megváltó, aki a legtöbbet adta az emberiségnek: Önmagát.

A gyertyagyújtás ünnepségének pillanatait a Batthyány iskola és az Alapfokú Művészeti Iskola növendékei tették meghitté és fennköltté hangulatos előadásukkal.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2018. Október 22. 16:35, hétfő | Helyi

Piac ünnepi nyitva tartása

A Félegyházi Városfenntartó Nonprofit Kft. felhívja a lakosság figyelmét, hogy Kiskunfélegyházán 2018. október 23-án, kedden a piac nyitva tart.

2018. Október 22. 08:31, hétfő | Helyi

Kecskeméten is megcsodálhatják az I. világháború virágait

A félegyházi szobrászművész Szűts Tamás nagyapjának az I. világháború doberdói frontjáról családjának küldött, préselt virágokat tartalmazó leveleiből nyílt kamarakiállítás a Cifra palotában.

2018. Október 21. 12:18, vasárnap | Helyi

Beteg gyerekek gyógyulására fordítják a tetoválófesztivál bevételét

Pontosan 440.000 forintot sikerült összegyűjteni a Szegedi Gyermekonkológiának az október 20-án tartott 1. Félegyházi Jótékonysági Tetoválófesztiválon.

2018. Október 21. 11:35, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Évközi 29. vasárnap - 2018. október 21.