Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2015. Január 28. 11:11, szerda | Helyi sport
Forrás: -Szerk.-

A Vasas TK birkózói remekül szerepeltek Korondon

A Vasas TK birkózói remekül szerepeltek Korondon

A Kiskunfélegyházi Vasas TK birkózói megkezdték a 2015. évi versenyszezont. Az év első állomása idén is erdélyi testvértelepülésünk Korond volt.

A Kiskunfélegyházi Vasas TK birkózói megkezdték a 2015. évi versenyszezont.

Az év első állomása idén is erdélyi testvértelepülésünk Korond volt, ahol tizenötödik alkalommal rendezték meg a község híres szülöttje, Lőrincz Márton birkózó olimpiai bajnok emlékére a nemzetközi sporteseményt. A rendezvényre 7 magyarországi és 13 romániai egyesület 252 versenyzője nevezett.

A félegyházi csapat vegyes összetételű volt, mert volt közöttük junior korú is, de a többség a legfiatalabbak közül, alsó tagozatos iskolásokból került ki. Külön öröm, hogy bemutatkozhattak a kunszállási és a petőfiszállási csoportból is, méghozzá eredményesen.

Csapatban 20 egyesület versenyzői közül a harmadik helyen végeztek négy arany, négy ezüst és egy bronzéremmel, valamint egy ötödik helyezéssel.

Lányok eredményei:
- 25 kg: Varga Bernadett Napsugár 2.
- 45 kg: Vidéki Nikolett 2.
- 53 kg: Rekedt-Nagy Réka 1.
- 58 kg: Csernus Kitti Alexandra 2.

Fiúk:
- 31 kg: Fekete Alex 5.
- 35 kg: Karádi Roland 1, Borto Dominik 2.
- 45 kg: Bátyai Dorián 1.
- 48 kg: Stecenkó Nándor 3.
- +85 kg Szécsényi Ádám 1.

Kitűnő birkózásáért Rekedt-Nagy Réka különdíjat vehetett át a rendezőktől. Rékának nem ez az első versenye az idén, ugyanis egy héttel korábban Érden lépett szőnyegre egy erős nemzetközi megmérettetésen, ahol második lett, valamint szumó sportágban két korosztályban is aranyat nyert, ezzel elérhető közelségbe került az idei szumó Európa bajnokságon való indulása is.

A verseny másnapján nagyszerű programmal kedveskedtek a vendéglátók: a Korond környéki lejtőkön hógolyózhattak, szánkózhattak gyermekek és felnőttek egyaránt. A bátrabbak a hóban quadozás élményeit is élvezhették. Köszönet a felejthetetlen élményekért!

Edzők: Ván Jenő, Kelemen András és Szabó József

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 09:22, hétfő | Helyi sport

Újabb magyar bajnoki címet szerzett Czakó Zoltán

Abonyban került megrendezésre az U17-es Szabadfogású és Női Országos Bajnokság, egyben Varga János Emlékverseny.

2024. Április 25. 19:43, csütörtök | Helyi sport

Félegyházi siker a szombathelyi SPARTAN versenyen

2024. április 13-án került megrendezésre Szombathelyen a SPARTAN Közép-Európai Régió versenysorozatának következő állomása, ahol Kiskunfélegyházát a 18 éves Szekeres Norbert képviselte.

2024. Április 24. 16:45, szerda | Helyi sport

Dobos Eszter eredményesen szerepelt a hétvégén

2024. április 20-án a kiskunfélegyházi Zöldmező Lovassport Egyesület csapata Jászkarajenőre látogatott, ahol a Karai Mini Major rendezésében egy színvonalas versenyen vett részt.

2024. Április 23. 19:53, kedd | Helyi sport

Ezüstérmet nyertek a platános asztaliteniszező lányok

Fantasztikusan teljesítettek az Asztalitenisz Diákolimpia Országos Döntő I-II. korcsoport csapatversenyében a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola lányai.