Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Június 16. 10:08, péntek | Helyi
Forrás: -Szűts Tamás -

A tizenhármas volt eddig is a szerencseszámom -, mondta meghatottan a vezető óvónő Bankfaluban

A tizenhármas volt eddig is a szerencseszámom -, mondta meghatottan a vezető óvónő Bankfaluban

A cím megértéséhez magyarázat szükséges. Az elmúlt másfél évben több alkalommal érkezett német testvérvárosunkból adomány.

A kamionok óvodai-iskolai bútorokkal, egészségügyi szakképzést segítő felszereléssel, ruházattal és legutóbb az óvodák számára hasznos játékokkal és egyéb felszereléssel érkeztek hozzánk.

Március 29-én érkezett játék, képeskönyv és máshasznos dolog, amely az MMSz helyi csoportjának koordinálásával jutott el a címzettekhez. Az óvodáktól az ajándékok átadásakor gyermekrajzokat kértek, hogy azokat köszönetképpen a kinti közreműködőkhöz eljuttassák. A szebbnél szebb rajzokkal teli dossziét a június elsején kiutazó küldöttség egyik tagja, Szűts Tamás TEK szekcióvezető, a helyi máltai csoport tagja vitte magával.

A megérkezés utáni napon, a hivatalos program előtt a Bonbadenben levő, mintegy 70 gyermeket befogadó Kita óvoda hívta vendégségbe. Érkezéskor került sor a gyermekrajzok egy részének átadására. A korábbi gyűjtést Ingo Habermann a városrész polgármestere kezdeményezte, és Peter Schneiderrel Braunfels korábbi polgármesterével adták át városunknak.

A „Nyárünnep („Sommerfest”) alkalmával Ingo Habermann, aki most már a testvérvárosi egyesület magyar felelőse is, gyűjtést kezdeményezett. Ennek mottója „A Föld Gyermekei”, melynek során 210 euro gyűlt össze. A félegyházi óvodások ajándékát a gyerekek, az óvónők és a a városrész vezetője jelenlétében vette át Szűts Tamás.

Az ezt követő kötetlen beszélgetés alatt Petra Christmann Kita vezetőóvonő bemutatta az intézményt. Az áprilisi szállítmányból 9 állami és 2 magánóvoda részesült. Az előzetes felmérő beszélgetések eredményeként a pénzt a Bankfalui Óvodának küldték. Az ide járó gyerekek szülei között több a hátrányos helyzetű. Petra asszony elmondta, a gyerekeknek is tudniuk kell, nem mindenkinek egyformán könnyű a gyermekkora.

Az eddigi adományok – tárgy, ruházat, bútor és pénz-, értéke eléri az 1.500.- eurót.
A pénzt és a német gyerekek szeretteljes üdvözletét június 13.-án adta át Simon Edina MMSZ mentor és Szűts Tamás a Bankfalui Óvoda vezető óvónőjének. A gyerekek boldogan állták körbe a küldemény hozókat. A tervek szerint a kerti játékok vásárlásához a legjobb időben érkezett a segítség. (Idézetek a braunfelsi cikkből).

A képeket Simon Edina készítette.

Szűts Tamás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.