Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2020. December 22. 07:21, kedd | Helyi
Forrás: Bense Zoltán

A szeretet gyertyája és a karácsony ünnepe

A szeretet gyertyája és a karácsony ünnepe

A téli szünet előtti utolsó tanítási napon a hit, a remény, az öröm gyertyája mellett fellobbant a szeretet gyertyája is a Batthyány Lajos Általános Iskolában.

Advent utolsó vasárnapján mind a 4 gyertya egyszerre tölti meg az otthonod és a szíved melegséggel és fénnyel. A gyertyák Jézus születése révén a szétáradó világosságot, egyben a hitet, a reményt, a szeretetet és az örömöt jelképezik. A téli szünet előtti utolsó tanítási napon a hit, a remény, az öröm gyertyája mellett fellobbant a szeretet gyertyája is a Batthyány Lajos Általános Iskolában.

Vargáné Oláh Zsuzsanna Judit intézményvezető köszöntő gondolataiban azt fogalmazta meg, hogy akkor jó az adventi készület, ha minél több ember szívét lángba tudja borítani a gyertyaláng. Az idei karácsony más lesz, mint az eddigiek voltak. Az idei, sok tekintetben különleges, viszont a nagy családi együttlétet nélkülöző karácsony is a várakozás utáni beteljesedés, a remény, a bizakodás ünnepe, amiből erőt meríthetünk a következő időszakhoz.

Az idén a fenyőfát egy helyi vállalkozó ajándékozta az iskolának. Miután fellobbant a negyedik gyertya lángja, majd a karácsonyfa fényei beragyogták az iskolát, elkezdtük a visszaszámlálást az ünnepig.

A gyerekek a karácsonyi ünnepséget, melyet az idén a 4. évfolyamosok adtak, a saját termükbe vonulva az osztályfőnökükkel együtt tekintették meg.

Fontos, hogy otthon is meglegyen ez a várakozás, ott legyen ez az izgalom, az elcsöndesedés a szeretet ünnepére, hogy ebből merítsünk erőt az év utolsó napjaira, majd pedig a következő esztendőre!

Fotó: batthyanysuli.hu

Címkék: batthyány iskola

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok

2024. Április 30. 09:08, kedd | Helyi

Forgalmirend-változás a Zöld Nap alatt

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a járművezetőket, hogy május 2-án, csütörtökön 08:00-11:00-ig a Zöldnap nap miatt az alábbi forgalmirend változásra számíthatnak: