Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2017. December 05. 10:42, kedd | Helyi
Forrás: Papp Viktória

A Rozsdás Kupa novemberi fordulója zajlott a Kossuth Szakképző Iskolában

A Rozsdás Kupa novemberi fordulója zajlott a Kossuth Szakképző Iskolában

Az Európai Szakképzési Hét keretén belül került sor egy évtizedekre visszanyúló esemény lebonyolítására november közepén városunkban. Az úgynevezett Rozsdás Kupa a KSZC Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Szakképző Iskolában zajlott.

A szakképzés európai hét rendezvénysorozataiban részt vevő érdekeltek lehetőséget kapnak arra, hogy egymással megosszák innovatív oktatási gyakorlataikat, a szakképzés terén elért kiemelkedő eredményeiket. Célja vonzóbbá tenni a színvonalas szakismereteket biztosító és minőségi munkahelyek betöltését lehetővé tévő szakoktatást és szakképzést.

A Rozsdás Kupa a 90’-es évek elején ezzel a céllal jött létre, ahol több szakképző iskola pedagógusai, szakoktatói és dolgozói fociznak egymás ellen, de egymásért. A rendezvény nevét egy bajai szakképző iskola álmodta meg, a résztvevő négy iskola pedig körforgásban szervezi meg az eseményt minden évben négyszer.

A versengésben a mieink mellett egy kiskunhalasi, egy bajai és egy határon túli, zombori szakképzési intézmény dolgozói vettek részt. Az első helyet most a Kossuth kollektívája hozta el.

A mérkőzéseket követően sor került egy baráti vacsorára és egy szakmai beszélgetésre, melynek keretén belül levetítették azt a kisfilmet is, amely bemutatta a vidéki kollégáknak a Kossuth Lajos Szakképző Iskola képzési kínálatát.
A vacsora után a tanműhelyben folytatódott az információcsere interaktív formában.

Bemutatták az eszközöket, a lehetőségeket, a gépparkot, körbenézhették a különböző tanműhelyeket, kérdéseket intézhettek a félegyházi kollégák felé.
Így ez a rendezvény most nem csak a sportról szólt, hanem inkább a szakmai háttérről, illetve az iskola bemutatásáról, képzési formáiról. Egy biztos, az iskolánkénti 15 fős csapatok egy jó hangulatú szakmai napnak lehettek részesei városunk iskolájában és láthatták mennyire sokrétű és széleskörű a Kossuth képzési kínálata.

Címkék: kossuth, Rozsdás Kupa

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit

2024. Április 17. 15:38, szerda | Helyi

Ujjé a Ligetben nagyszerű

A MEDVE Matek szervezői abban hisznek, hogy izgalmas és élvezettel teli szellemi kihívásokon keresztül bárki közelebb kerülhet a matematika világához.

2024. Április 16. 17:27, kedd | Helyi

Dobogós eredmény országos angol versenyen

Kiemelkedő eredményeket értek el a mórások a HEBE Kft. angol nyelvű országos egyfordulós levelezős egyéni és csapatversenyén.