Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Március 14. 07:36, hétfő | Helyi
Forrás: Adrienn

A reménnyel ajándékozta meg közönségét

A reménnyel ajándékozta meg közönségét

Március 12-én (szombaton) Kiskunfélegyházára látogatott a közismert előadó Bagdi Bella, hogy megzenésített pozitív megerősítéseken keresztül életjobbító útmutatásokat adjon a népes számban megjelent közönségének.

A rendezvénynek a Móra Ferenc Művelődési Központ díszterme adott otthont, címe pedig - Előttem legyen mindig út – magáért beszélt. Bagdi Bella jövőbe tekintő, életörömöket és boldogságot tükröző arca felemelte lehorgasztott, elkeseredett tekinteteket a sárból és a boldogabb élet sugaraival melegítette át a megjelentek szívét.

Bagdi Bella neve közismert a missziós karitatív tevékenysége és kórházi dalos előadásai mellett számos olyan megmozdulása által, ahol munkatársaival a gyerekek vagy betegek százainak mindennapjait varázsolta szebbé,élhetőbbé. Mindezt tette úgy, hogy ő saját maga is megjárta már a mélységeket és pontosan tudja mit jelent az elkeseredettség, megalázottság, keserűség érzésének szívszaggató fájdalma. Ő maga is minden egyes nap küzd a változásért. Huszonhét éves korára érett meg benne a gondolat, hogy valamit másként kell csinálni. Addig ő is úgy élt, mint bárki más közülünk. Őt is úgy tanították, mint minket „Készülj fel a legrosszabbra, akkor nem érhet csalódás.” Ismerős elmélet? Az előadáson nagyon sokan bólogattak Bella kérdésére. Ez a hozzáállás azonban nem a boldogság felé vezető út, hiszen az élet legfőbb értelmét veszi el tőlünk: az örömteli mindennapok reménységét.

A negatív, önsorsrontó gondolataink mondhatjuk úgy: megfertőzik életünket. Sajnos nem alakult ki még eddig a kultúránk arra, hogy megtanuljunk helyesen gondolkodni. Az, hogy hogyan érezzük magunkat a bőrünkben, nem magánügy. Hatással vagyunk családunkra, házastársunkra, életünk társára, gyermekeinkre, kollégáinkra és minden emberre, akivel kapcsolatba kerülünk.

Bella koncertsorozata, mellyel körbejárja az országot arra tanít, hogy meg kell teremtenünk belső békénket, hálát kell adnunk mindazért ami megadatott nekünk, de hinnünk kell abban is, hogy többre vagyunk hivatottak és persze tudnunk kell tenni is vágyaink eléréséért. Ha elolvasunk egy halom inspirációs könyvet és eljárunk tanfolyamokra attól ideiglenesen jól érezzük magunkat a bőrünkben, de aztán minden visszarendeződik az alapszintre, visszafordulunk a múltban belénk sulykolt hiedelmeinkhez. Hacsak nem kezdjük el cselekedni mindazt a tudást, amit elsajátítottunk és kilépve a komfort zónánkból hajlandóak vagyunk alkalmazni is mindazt, amit olvasunk/látunk egy-egy önfejlesztő tréning alkalmával. „Ha még nem változtattál az életeden, az azt jelenti, hogy még nem fáj eléggé.” Ahhoz, hogy változás álljon be valakinek az életében, a legfontosabb dolog az elköteleződés, hogy beérjen az a gondolat hogy, készen állok másként csinálni mindent, mint ahogy eddig tettem. Bagdi Bella a „Jobb Veled a Világ Alapítvány” elnöke pedig minden egyes koncertje alkalmával megzenésített pozitív megerősítéseken keresztül ad életjobbító útmutatásokat, hogy elköteleződésünkben és elhatározásunkban ne torpanjunk meg.

Hogyan indulhatunk el a változás útján? Hogyan tehetjük szebbé és jobbá életünket? Az előadó öt fontos dolgot mutatott meg koncertjével számunkra.

1. Belső tér megtisztítása
Az első dolog, amit reggel meg kell tennünk! Ébredés után a megfelelő irányba terelni a gondolatainkat. Irányítsuk arra figyelmünket, amit szeretnénk átélni és megtapasztalni a nap folyamán, készítsük fel lelkünket a legjobbra, ami csak történhet velünk aznap.

2. Hála
Adjunk hálát mindazért, amink van. Gondoljunk arra a pillanatra, amikor egy rég áhított dolog a miénk lehetett. Éljük át újra az az élményt! Mindig van, amiért hálásak lehetünk. A hála számos jótéteménye közül az élet egyik legfontosabb adománya, mert azonnal képes semlegesíteni a negatív érzéseket bennünk.

3. Megbocsátás
Életbevágóan fontos megtanulni elengedni a sérelmeinket. A harag és a neheztelés őrületes energiát von el tőlünk. Megbetegít bennünket. Bocsássunk meg mindenkinek és éljük át a felszabadultság érzését. Aki egyszer átéli, az újra és újra meg akarja majd tenni, mert a megbocsátás olyan érzés, mintha egy mázsás súly gördülne le szívünkről.

4. Ne panaszkodjunk!
Kutatások támasztják alá, hogy az átlagember ajkát naponta 100-300 panasz hagyja el!Ez döbbenetes és amellett, hogy rettentően lehúz minket, olyan mértékű negatív súly, amellyel szinte képtelenség megbirkózni.Próbáljuk a beszélgetést jó irányba terelni, vagy legalább ne erősítsük a negatív hatást azzal, hogy mellérakjuk a mi („feltupírozott”) bajunkat is.

5. Életszeretet, életöröm felerősítése
Ne felejtsünk el szeretni! Mutassuk ki a szeretetünket, és ha belülről úgy érezzük, jó lenne megérinteni, átölelni a másikat, akkor tegyük is meg.Vegyük észre a természet szépségeit, amitnap mint nap megkapunk (madárfütty, nyiladozó virágok, a friss fű illata, simogató szél, frissítő zápor), mert az élet önmagában, önmagától gyönyörű.

Az e gondolatok jegyében záruló koncert méltán váltott ki vastapsot a közönségből. Minden bizonnyal sokáig táplálják a megjelentek szívét a csodálatos dalok és Bagdi Bella egész lényének pozitív kisugárzása. A többi azonban már mindenkinek egyéniségére és elköteleződésére szabott. Ne feledjük: az út előttünk van…

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit

2024. Április 17. 15:38, szerda | Helyi

Ujjé a Ligetben nagyszerű

A MEDVE Matek szervezői abban hisznek, hogy izgalmas és élvezettel teli szellemi kihívásokon keresztül bárki közelebb kerülhet a matematika világához.

2024. Április 16. 17:27, kedd | Helyi

Dobogós eredmény országos angol versenyen

Kiemelkedő eredményeket értek el a mórások a HEBE Kft. angol nyelvű országos egyfordulós levelezős egyéni és csapatversenyén.