Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Augusztus 27. 15:50, szerda | Helyi önkormányzati
Forrás: - Adrienn -

A Nemzeti Fórum bemutatta jelöltjeit

A Nemzeti Fórum bemutatta jelöltjeit

Ma (augusztus 27-én) a Nemzeti Fórum bemutatta jelöltjeit az októberi önkormányzati választásokra.

A sajtótájékoztatót Rosta Ferenc nyitotta meg. Beszédében elmondta, hogy a Nemzeti Fórum szövetségben van a KDMP-vel és a Fidesszel és nem pártként, hanem egyesületként működik.
Közölte, hogy sikerült olyan arányú szavazatot összegyűjteni, mellyel az egyesület Csányi Józsefet a Gazdaságfejlesztő és Munkahelyteremtő Egyesület elnökét teszi meg polgármester jelöltjének. Ezután átadta a szót Csányi Józsefnek.

Csányi József 2 éve döntött úgy, hogy mint helyi lakos többet szeretne tenni városunkért és az itt élő emberek jobb életéért. Véleménye szerinti a város többre hivatott a jelenlegi állapotánál. Helyi vállalkozókkal karöltve alapította meg a Gazdaságfejlesztő és Munkahelyteremtő Egyesületet, melynek legfőbb célkitűzése, hogy álláslehetőségek biztosításával emelje a lakosság életszínvonalát és ösztönözze a fiatalokat a letelepedésre, illetve a városban maradásra. A nagyobb vállalkozások közül megemlítette a P&P Pékáru Kft., az IBV Hungária Kft-t, a Félegyházi Kenyérgyárat, akik ezidáig több mint 100 termelő munkahelyet teremtettek Kiskunfélegyházán. Felbuzdulva a sikereken újabb programjuk fő célkitűzése, hogy 500 munkahelyet teremtsenek, mellyel még több családnak adnak lehetőséget a letelepedésre.
Csányi József véleménye szerint ahhoz, hogy a város még többet tudjon nyújtani lakosságának, egy aktív, sikeres képviselő csapatra van szükség. Így fogalmazódott meg benne, hogy részt kell vennie a város irányításában és Lezsák Sándor országgyűlési képviselő támogatásával polgármester jelöltként induljon az októberi választásokon. Záró mondataiban pedig minden választó polgárt arra biztatott, hogy mindenképpen menjen el szavazni. Bízik benne, hogy az eddig elért eredményeket tekintve a választópolgárok megtisztelik szavazatukkal.

A Nemzeti Fórum programja (melynek részleteiről még nem kívántak nyilatkozni) a kultúra, oktatás, sport, vallás és egyéb területek fejlesztését célozza meg. Csányi Sándor kihangsúlyozta, hogy nem programról, hanem program javaslatról beszélnek, hiszen a képviselő testületnek együttesen kell majd véghez vinnie a kitűzött célokat.
A sajtótájékoztató zárásaként a képviselő jelöltek választ adtak kérdésekre. Többek között felmerült az is, hogy a Fidesz Pártja hogyan fogadta a döntést, hogy megbomlik az egységes Fidesz és a Nemzeti Fórum mint egyesület, indul a választásokon. Rosta Ferenc kihangsúlyozta, hogy a Nemzeti Fórum nem párt, hanem egy egyesület. Tagjai között pedig azokat tisztelhetjük, akik felsorakoztak Lezsák Sándor személye, nézetei és elvei mögött. Azt, hogy a Nemzeti Fórum mennyire bontja meg a Fidesz egységét, pedig majd a felső vezetők elintézik egymás között. Erről további információt Lezsák Sándor országgyűlési képviselő tud szolgáltatni, aki egyéb elfoglaltsága miatt nem tudott jelen lenni a sajtótájékoztatón.

A Nemzeti Fórum jelöltjei:
- Dr. Réczi László I. sz. választókörzet
- Bense Zoltán II. sz. választókörzet
- Gyenes Attila III. sz. választókörzet
- Szamosi Endre IV. sz. választókörzet
- Balla László V. sz. választókörzet
- Dr. Kása Zsuzsanna VI. sz. választókörzet
- Horváth Gábor VII. sz. választókörzet
- Dr. Ónodi Izabella VIII. sz. választókörzet
- Dr. Kiss Ákos Csaba IX. sz. választókörzet
- Ván Jenő X. sz. választókörzet

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.

2024. Április 27. 08:20, szombat | Helyi

Természetismereti versenyen jeleskedtek a platánosok

Kistérségi Természetismereti Versenyt szervezett a Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola.

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Fenntarthatósági témahét a Batthyányban

A fenntarthatósági témahét keretein belül az alsó tagozat színes programokon vett részt iskolai kereteken belül.