Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2014. Január 27. 13:18, hétfő | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

A mezőgecsei böllérversenyen bizonyítottak a királyi szakácsok

A mezőgecsei böllérversenyen bizonyítottak a királyi szakácsok

Idén is remekül szerepeltek az Amatőr Királyi Szakácsok a január 25-26. között megrendezett mezőgecsei böllérversenyen, ahol helyi és határon túli csapatok adtak számot tudásukról, immáron nyolcadik alkalommal

Idén is remekül szerepeltek az Amatőr Királyi Szakácsok a január 25-26. között megrendezett mezőgecsei böllérversenyen, ahol helyi és határon túli csapatok adtak számot, immáron nyolcadik alkalommal, tudásukról, mutatták be a tájegységekre jellemző receptek alapján készült disznótoros ételeiket.

A királyi szakácsok közül Oravecz János (Csantavér) böllérmunkákban harmadik, Mandics Tibor (Bácskatopolya) forgópálinka kóstolás kategóriában első, Balogh Gorjan (Zenta) hurkasütésben második helyezett lett, Bojtor Tibor és Szabó Mária pedig új rekordot állított fel. Ők 2300 darab töltött káposztát készítettek egy 900 literes serpenyőben. Régiónkat az Amatőr Királyi Szakácsok mellett a lakiteleki önkormányzat csapata képviselte. A szomszéd település valamennyi kategóriában (ölés, ételek elkészítése stb.) a legkiválóbbnak bizonyult, így elnyerték a „Böllérkirály címet”.
A nemzetközi böllérversenyt a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ), a Mezőgecsei Községi Tanács, valamint a Mezőgecsei Hagyományőrzők és Falufejlesztők Egyesülete szervezte.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok

2024. Április 30. 09:08, kedd | Helyi

Forgalmirend-változás a Zöld Nap alatt

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a járművezetőket, hogy május 2-án, csütörtökön 08:00-11:00-ig a Zöldnap nap miatt az alábbi forgalmirend változásra számíthatnak: