Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2020. Május 09. 10:13, szombat | Helyi
Forrás: Bense Zoltán

A Madarak és a Fák Napját ünnepelik a Batthyány Iskolában

A Madarak és a Fák Napját ünnepelik a Batthyány Iskolában

Május 10-e a Madarak és Fák Napjának megünneplése fontos esemény a Batthyány iskolában is.

Ezen esemény alkalmat ad a tanítóknak arra, hogy a gyermekekkel megkedveltessék, megszerettessék a természetet, a növény- és állatvilágot.

A Madarak és Fák Napjának hatása, „áldást hozó eredménye” régen elsősorban abban mutatkozott meg, hogy az addig oly gyakori fészekrablások, valamint farongálások elleni panaszok száma csökkent. Az emléknap jótékony hatása az lett, hogy a gyerekek nemcsak ezen a napon, hanem az év szinte minden napján gondozták, ápolták és figyelemmel kísérték az erdők-mezők lakóinak életét.

A rendszerváltozás után ismét feléledt megünneplése, elsősorban az óvodákban és az
iskolákban.

Fontos, hogy a hétköznapokon is figyelnünk kell „hallgatag” és „énekes” társainkra. Nem csak azért, mert a fák oxigént termelnek, port szűrnek meg. Nem csak azért, mert a színes, gyönyörű madarak éneke, a fák zöldje nyugtatja az embert. Azért is, mert ezeknek az élőlényeknek a sorsát egyre inkább befolyásolja a mindenen uralkodni vágyó ember.

A koronavírusos időszak alatt az iskolában felügyelet alatt lévő gyerekek Jernei Anikó tanító néni és az iskola technikai dolgozójával, Osztopáni Mihály bácsival közösen díszítették az aulát és a kertet, varázsolták szebbé környezetüket.

Fotó: Jernei Anikó, dr. Hegedűsné Kállai Judit

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok

2024. Április 30. 09:08, kedd | Helyi

Forgalmirend-változás a Zöld Nap alatt

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a járművezetőket, hogy május 2-án, csütörtökön 08:00-11:00-ig a Zöldnap nap miatt az alábbi forgalmirend változásra számíthatnak: