Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2017. Május 23. 08:26, kedd | Helyi
Forrás: Adrienn

A legnagyobb díjat Kiskunfélegyháza kapta a kőfaragó fesztiválon

A legnagyobb díjat Kiskunfélegyháza kapta a kőfaragó fesztiválon

Legalábbis Kampfl János, a Kőfaragó és Műkőkészítő Vállalkozók Országos Ipartestületének elnöke így nyilatkozott az ünnepélyes díjátadón május 21-én - A legfőbb díjat Kiskunfélegyháza közönségének adnám át -

Mint ahogy azt elmondta, 2000 óta járja a fesztiválokat, de ilyet még sehol nem tapasztalt, mint városunkban. Köszönhető mindez városunk vezetésének és a rendezvény lebonyolításában segédkezőknek.

Szombaton, még a késő esti órákban is nagy volt az érdeklődés a kőfaragók sátrában, a nézelődők kérdezgették a mestereket, sőt nagyon sokan szavaztak is arra, hogy ki kapja meg a közönségdíjat. A legtöbb szavazatot Kis Virág keramikus kapta, aki korábban soha nem dolgozott még kővel. A gránátalma, melyet a romhányi homokkőből készített, azonban arról árulkodik, hogy a kőfaragás is közel áll hozzá.

Akik pedig szavazatukkal javaslatot tettek a közönségdíjas alkotásra, azok között kisorsoltak egy a verseny alatt kifaragott művet. A kutyát ábrázoló alkotást a szerencsés nyertes Kancsár Éva boldogan vette át.

S míg a közönségdíj egyértelmű volt, addig a versenyre érkező kőfaragó mesterekés művészek munkája feladta a zsűrinek a leckét. Bámulatos alkotások születtek, melyek között nagyon nehéz volt a döntés.

A díjátadó ünnepségen a zsűri a következő eredményt hirdette ki:
Az első helyezett „Mesterkategóriában” az angol Mark McDonnell lett szépen kidolgozott, csavart szarvú rackajuh alkotásával.

A második helyezett a szintén angol származású Alex Wenham, aki egy lófejet faragott ki a kőből.

A harmadik helyezett Guth Bence lett alkotásával, mely egy a szecesszió jegyeit magán viselő női fejet ábrázol faragott kos szarvakkal.

A tanulók között első helyezett a francia származású Leo Vigier lett sólymot ábrázoló munkájával.

Második helyezett az osztrák színekben versenyző, de magyar származású Dominika Nemeth lett, aki egy vizslafejet faragott ki a kapott kőből.

A harmadik helyen a német Natasha Otterbach végzett, aki kiskunfélegyházi városháza egy részletét dolgozta ki.

Címkék: kőfaragó

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok

2024. Április 30. 09:08, kedd | Helyi

Forgalmirend-változás a Zöld Nap alatt

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a járművezetőket, hogy május 2-án, csütörtökön 08:00-11:00-ig a Zöldnap nap miatt az alábbi forgalmirend változásra számíthatnak: