Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2014. Június 30. 10:32, hétfő | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

A központi háziorvosi ügyeletet a korábbi szolgáltató látja el

A központi háziorvosi ügyeletet a korábbi szolgáltató látja el

Továbbra is az Emergency Service Kft. látja el a központi háziorvosi ügyeletet Kiskunfélegyházán.

Továbbra is az Emergency Service Kft. látja el a központi háziorvosi ügyeletet Kiskunfélegyházán. A Kossuth utcán, a volt kommendáns hivatal épületében kialakított rendelőben a város lakóin kívül Gátér, Bugac, Bugacpusztaháza, Pálmonostora, Petőfiszállás és Kunszállás polgárait fogadják. A közbeszerzési pályázat lezárását követően az öt évre szóló szerződést Kapus Krisztián polgármester és a szolgáltató szervezet ügyvezető igazgatója, Rédei József írta alá június 25-én.

A szerződés aláírását követően Rédei József elmondta: kétségtelen, hogy orvosi szempontok szerint az ügyelet ideális helyszíne a kórház. Ott azonban nem tudtak megfelelő körülményeket biztosítani a működéshez. Itt méltó körülmények között tudják fogadni a betegeket, és az orvosok számára is biztosított minden a színvonalas, kulturált ellátáshoz. A rendelés helyszíne mindenki számára könnyen elérhető. Előnyt jelent a mentőszolgálat szomszédsága, hiszen súlyos esetekben a leggyorsabban lehet a megfelelő ellátást biztosító kórházba szállítani a betegeket.

Az új szerződés szerint a háziorvosi ügyelet működtetése közel 10 millió forinttal kerül kevesebbe az érintett települések önkormányzatainak. Ez annak köszönhető, hogy a jogszabályi előírásoknak megfelelően optimalizálták a létszámot. Ennek köszönhetően csökkent a létszám, de abban minden ellátott biztos lehet, hogy bármilyen problémával jelentkezik az ügyeleten, szakszerű ellátásban részesül – tette hozzá Rédei József.

H. S.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 14:39, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok