Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2015. November 25. 08:32, szerda | Helyi
Forrás: Adrienn

A kossuth-os diákok lelkesen szépítik a főutcát

A kossuth-os diákok lelkesen szépítik a főutcát

November 24-én a Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Középiskola és Szakiskola diákjai úgy döntöttek, hogy közösségi munkával kapcsolódnak be az őszi nagytakarításba, mellyel szebbé varázsolhatják környezetüket.

Az új törvénymódosítás szerint 2016. január 1-jétől csak az érettségizhet, aki a középiskolás évei alatt legalább 50 óra közösségi munkát végzett.

A kossuth-os diákok úgy gondolták, hogy ennek a kötelezettségüknek fizikai munkával tesznek eleget, ami azért is nagy jelentőségű, mert a városunkban lévő iskolákból kizárólag csak a Kossuth Lajos Középiskola és Szakiskola tanulói jelentkeztek erre a megmozdulásra.

A falevelek zsákokba való gyűjtésével nem ért véget a fiatalok munkája, mert ezen túl még tűzifát is segítenek kijuttatni a VSZKSZ telephelyéről a rászorulóknak.

A közösségi munka egységgé kovácsoló hatását remekül kihasználták mind a fiúk, mind pedig a lányok és lelkesen, önfeledt kacagással színesítve az őszi délutánt söprögettek, tevékenykedtek iskolájuk környékén.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok

2024. Április 30. 09:08, kedd | Helyi

Forgalmirend-változás a Zöld Nap alatt

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a járművezetőket, hogy május 2-án, csütörtökön 08:00-11:00-ig a Zöldnap nap miatt az alábbi forgalmirend változásra számíthatnak: