Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Október 26. 14:49, csütörtök | Helyi
Forrás: Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság tanácsai a halottak napi megemlékezéshez, temető látogatáshoz

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság tanácsai a halottak napi megemlékezéshez, temető látogatáshoz

Közeleg a mindenszentek és a halottak napja, ezért várhatóan megnő a temető környékének gyalogos és jármű forgalma, ilyenkor a szokásosnál többen ellátogatnak hozzátartozóik sírjához.

A temetőben és környékén a rend és a biztonság fenntartása mellett különböző, az ünnep nyugalmát veszélyeztető jogsértések - például sírrongálás, viráglopás - megelőzése lesz a civil és egyenruhás rendőrök kiemelt feladata, de emellett a megnövekedett forgalom kezelésére és a balesetveszély csökkentésére is nagy figyelmet fordítanunk majd.

Annak érdekében, hogy ne váljon áldozattá, kérjük fogadja meg bűnmegelőzési tanácsainkat:
* Az értékeit ruházatában, táskája belső zsebeiben, lehetőség szerint szorosan testközelben tartsa, vagy akár több helyen tárolja, és kerülje el, hogy őrizetlen maradjon.
* Amennyiben gépjárművel közelíti meg a temetőt, ne hagyjon értékeket a gépjármű utasterében! Az üléseken hátrahagyott tárgy felkelti a tolvaj figyelmét. Az elkövetőkre jellemző, hogy a legkisebb értékek miatt is képesek betörni az ablakot vagy feltörni a zárat.
* A jármű ajtaját, valamint ablakait mindig zárja le miután távozott. Az indítókulcsot, a gépkocsi iratait tartsa magánál, biztonságos helyen, ne tudjanak illetéktelenek hozzáférni.
* Lehetőség szerint kijelölt parkolóban vagy jól megvilágított, forgalmas helyen hagyja autóját.
* Soha ne hagyja őrizetlenül táskáját miközben a sírt rendezi. Alkalom szüli a tolvajt! Tegyen feljelentést, ha meglopták! Amennyiben időben észleli a lopást, kérje a közelben álló személyek vagy a járművezető segítségét. Ne szálljon szembe a tolvajjal!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.