Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2020. Február 24. 08:11, hétfő | Helyi
Forrás: Bense Zoltán

A Katona József Gimnázium házi versenyén is jeleskedtek a Batthyány Iskola tanulói

A Katona József Gimnázium házi versenyén is jeleskedtek a Batthyány Iskola tanulói

A Katona József Gimnáziumban nagy hagyománya van a különböző tantárgyakból megrendezett háziversenyeknek.

Ezek közül is kiemelkedik a matematika és a fizika háziverseny, amelyeknek immár sok évtizedes története van. A háziversenyek kétfordulósak, mindkettőre a kecskeméti gimnáziumban kerül sor, az egyes fordulókban szerzett pontokat
összeadják. A matematikaversenyen csak íróeszközt és szerkesztőeszközöket használhatnak a versenyzők, a fizika háziversenyen számológépet is. A feladatok megoldására 60 perc állt rendelkezésre.

A Batthyány Lajos Általános iskolából a fizikaversenyre 4, míg a matematikára 7 tanuló nevezett be. Mindkét tantárgy versenyén kiemelkedően jeleskedett a félegyházi belvárosi iskola.

Fizikából a nyolcadikosok között Kis Domonkos II, Flóring Balázs harmadik III. helyezést ért el. Felkészítőjük Selyem Erika.

Matematika tantárgyból a hatodik évfolyamon I. lett Oláh-Marcényi Péter, a II. helyet Csenki Ákos érte el. A nyolcadikosok közt II. Oláh-Marcényi Balázs, IV. Kis Domonkos, VI. Flóring Balázs tanulók lettek. Felkészítő tanár: Rádiné Petróczi Márta.

Az eredményhirdetésre 8-8 főt hívtak be a szervezők. Az ünnepélyes átadó előtt ötletes logikai feladványokat oldottak meg egy telefonos kvíz keretében.

Szabó István intézményvezető köszöntötte a meghívott gyerekeket és felkészítőjüket. Az igazgató külön megköszönte, hogy a kiskunfélegyházi csapat évek óta elfogadja intézményük meghívását és izgalmasabbá teszi a verseny kimenetelét.

Fotó: Rádiné Petróczi Márta
Lejegyezte: Bense Zoltán

Címkék: batthyány iskola

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok

2024. Április 30. 09:08, kedd | Helyi

Forgalmirend-változás a Zöld Nap alatt

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a járművezetőket, hogy május 2-án, csütörtökön 08:00-11:00-ig a Zöldnap nap miatt az alábbi forgalmirend változásra számíthatnak: