Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Január 11. 14:57, szerda | Helyi
Forrás: Adrienn

A jövő hentesei szálltak versenybe

A jövő hentesei szálltak versenybe

Ma (december 11-én) Regionális Húsipari Versenynek adott otthont a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium Tanvágóhídja.

A félegyháziak mellett Szegedről, Budapestről és Ceglédről érkeztek fiatalok, mérték össze tudásukat és rátermettségüket a három részből álló feladatsor segítségével. Minden oktatási intézmény 2-3 tanulót küldött versenybe, így összesen kilenc diák jelenlétével kezdődött a megmérettetés a kiadós villás reggelit követően.

Kollár László munkavédelmi előadó – az elvégzendő gyakorlatsor ismeretében - a verseny előtt röviden és tömören ismertette a baleset- és tűzvédelmi szabályokat a megjelenteknek, amelyet Szatmári Imre húsipari gyakorlati oktató versenyhez kapcsolódó gyakorlati, balesetvédelmi instrukciói követtek. Patyiné Gyóni Márta az iskola technológia tanára a szóbeli és az írásbeli feladatsorokhoz kapcsolódóan látta el tanácsokkal a fiatalokat. Rózsa Pál igazgató pedig a verseny jelentőségéről beszélt. Kiemelte, hogy noha tavaly a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola rendezhette meg az országos versenyt, a jelenlegi regionális megmérettetés is nagyon fontos mérföldkő a fiatalok számára. Lehetőség nyílt arra, hogy tapasztalatot és rutint szerezhessenek a versenyzésben, szokják a miliőt, a felkészítők pedig láthatták a diákokkal szemben támasztott követelményeket.

Mint ahogy azt Rózsa Pál igazgatótól megtudhattuk, a félegyházi diákokat nem kell „noszogatni” sem a felkészülésre, sem a versenyen való részvételre. Örömmel jelentette ki, hogy az iskola tanulói között él a versenyszellem és büszkeséggel tölti el a fiatalokat, ha jó eredményekkel végeznek egy-egy megmérettetésen. Arról nem is beszélve, hogy az iskola vezetése is ösztönzi a diákokat a minél jobb teljesítményre különféle vizsgázási engedményekkel.

A ma megrendezésre kerülő versenyen először írásban kellett számot adniuk tudásukról a fiataloknak. Ezt követően a tanvágó csarnokában lapátkerekes töltő használatával töltési munkák következtek. A hasítás és a belsőzés sem maradhatott ki a repertoárból, melyhez minden tanulónak lánckötényt kellett felvennie. S miután befejezték a gyakorlati feladatsort, átöltözhettek és ismét a tanteremben tételt húzva, szóban is bizonyíthatták felkészültségüket.

A verseny végeredménye:
1. Kocsis Márk Szeged
2. Sallai Zoltán Kiskunfélegyháza
3. Katona Zoltán Szolnok
4. Kecskés Patrik Szolnok
5. Milák Dávid Kiskunfélegyháza
6. Holló Gyula Budapest

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.